2017. január 29., vasárnap

Áfonyás zabkeksz / Oatflake Cookies with Cranberries



Volt egy kis maradék áfonyám, amit belesütöttem vasárnap egy finom, gyors kekszbe, ami ráadásul a Papa kedvence. 
Zabkeksz receptet hoztam már, de leírom újra, hogy ne kelljen keresgélni.
Nagyon jó, kávához való süti, és hétfőn az uzsonnás dobozba is csomagolok belőle. Keddre már nem marad. :)

15 dkg vaj
15 dkg szemcsés zabpehely
5 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg cukor
12 dkg sima liszt
  ½ tk. sütőpor
   4 ek. tej
   3 ek. víz
   1 ek. méz

Egy fazékban felolvasztom a vajat, hozzáadom a zabpelyhet, jól elkeverem, majd hagyom kihűlni.
A többi hozzávalót egy keverőtálban a masszához adom, kézzel jól összegyúrom. Kissé ragacsos massza lesz belőle. 
Sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat teszek a tésztából. Ebből a mennyiségből két tepsire való lesz.
200 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm. 







2 megjegyzés:

  1. ha már csillagok mindenhol, csillagos ötös a kekszre! Elkészültek nálunk is a teafilterek, azóta mindenki rituális teázásra hivatalos nálunk. :) Apa meg csak fogja a fejét... :D , holnap délután benézel hozzám?

    VálaszTörlés