A kislányommal próbasütést készítettünk ma ebből a téli falucskából. Sima vaníliás muffin tésztát használtuk, pici narancslekvárral bolondítva, az új szilikonformánkban sütöttük, porcukorral havaztuk be a tetejét. Nagyon jól fog mutatni karácsonykor egy fehér talpas tortatálon, de az ovis adventre és az iskolai sütivásárra is viszünk majd belőle. Imádni való formák a boltíves ajtókkal, apró kéményekkel.
Tüneményes!
VálaszTörlésTényleg olyan kis mutatós, főleg porcukorral!
TörlésMmm és aranyos...
VálaszTörlésUgye? :)
TörlésNagyon aranyosak! Láttam én is ilyen formát, de nem mertem megvenni, mert gondoltam nekem tuti, hogy beletörne a kéménye, meg ilyenek, amikor szedem ki a sütit a formából. :)
VálaszTörlésEzért jó a szilikon teeee! :))))
TörlésKiesik magától, kéményestül.
Jóvanna! :) Mindig is mondtam, hogy csak lelkes amatőr vagyok a konyhában. :)
TörlésÉn idegenkedtem eleinte a szilikontól, de tényleg egyszerű vele, csak tovább lelkesíti az embert! :)))
TörlésFantasztikusan néz ki. Ezt én barna tésztával is látom magam előtt. A forma honnan van? Ilyet én még nem is láttam.
VálaszTörlésAz őszi szünetben vettem Ausztriában egy Kik-ben.
TörlésVan rajta magyar ár is, de itthon nem láttam....
Kis kormos falu, az is jó lehet! :)))
Én mavettem a KIK-ben. Bp. Europark. Ha nem láttam volna Modesta bejegyzését, biztos elmegyek mellette. Modesta! Leírnád a receptet? Köszönöm
TörlésIgen,a facebookon is írta valaki, hogy talált! Lehet, hogy csak később jött be hozzánk egy héttel.
TörlésBármilyen muffin recepttel jó, én csak azért készítettem sima vaníliással, mert Albert nem szereti, ha van valami a tésztában. Kicsit ki kell nőnie a formából, így belül is biztosan kitölti a réseket. Amikor kiveszed, le kell vágni egyenesre az alját. Ha rám szólsz holnap, leírom neked, de nagyon jókat találsz a neten!
modesthomeandgarden@gmail.com
Nyamiii, akarom mondani csodás!:)
VálaszTörlésSokat olvastam visszafelé az oldaladon Modeszta és jobb volt, mintha a kedvenc magazinjaimat lapozgattam volna!♥
Megpróbálok szépen visszailleszkedni a blogvilágba, mert úgy látom sokat veszítettem a távolmaradással:)
Juj, ez de jólesett, különösen, hogy Tőled jött!
TörlésÉn mindig örömmel várlak és megyek is hozzád örömmel!
Kedves Modeszta!
VálaszTörlésA kis házikós receptet szeretném megkérdezni, hogy leírnád-e, mert tavaly óta próbáltam különböző módon sütni, de nem volt jó...Nyers maradt a tészta sajnos. Idén már nagyon szeretném végre jól elkészíteni, abban bízom hogy a Te bevált recepted itt nálam is működni fog. Illetve még mindig hagyományos sütőkben sütök, nem azért mert idegenkedem a szilikontól, talán egy kicsit mégis - és nincs is tapasztalatom, hogy lesz jó így egy tészta.A tapasztalataidnak örülnék...Köszönettel: Gitta