2016. április 11., hétfő

Spárgaleves / Asparagus Soup



Nagy leves-kedvelő vagyok. Levest bármikor szívesen eszem és nagyon hiányzik, ha egy-két napig nélkülöznöm kell. Minél ízletesebb és melegebb, annál jobb. De ne feledkezzünk meg az egyszerűségről sem! Mert a legegyszerűbb dolgok is lehetnek nagyon jók! És egy kisgyermekes családban gyakran alakulnak úgy a dolgok, hogy villámgyorsan kell megoldani egy feladatot. Egy nagyon egyszerű levest hoztam mára, mindössze 3 összetevőből áll, a kisfiamnak és nekem is a kedvenceink közé tartozik. A konzervspárgát én csak karikákra vágom, és mivel nem krémlevest szeretnék, így nem is pürésítem. Tehát spárga, leveskocka és víz ízlés szerint, és a végén egy kis fűszeres sajtkrémmel gazdagítom. Két üvegnyi spárgához fél doboz sajtot használok. És kérem szépen...ez a leves bár igénytelen, de finom! :)
Levesgyönggyel, ropogós kenyérrel is. Könnyű, 10 perces ebéd lett ma belőle a tavaszi asztalunkra. És az egész bejegyzés apropója, hogy elmondhassam, gyűjtöm ezeket az aldis spárgás üvegeket. A következő bejegyzésben mutatom,  hogy miért.  
De addig is együnk. :)











15 megjegyzés:

  1. De jól jött most ez a bejegyzés! Az előbb panaszkodtam Szabinak, hogy utálok főzni, amikor kettesben vagyok Julcsival, mert eltolom az időt a konyhában, majd Julcsi rám néz és közli, hogy ő aludni szeretne menni, és 3 kanálnál több ebédet nem eszik.
    Pont ilyen kis egyszerű leves recepteket gyűjtögetek mostanában. Köszönöm az ötletet. :)
    Jól látom, hogy változott színeiben az étkező? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van, mikor én is sajnálom az időt a konyhára...mennyi mindet lehet csinálni egy gyerekkel ebédfőzés helyett!! Rendesen táplálom, de sokszor tusom, hogy neki is jobb, ha olvasunk, vagy varrunk, legozunk,, aztán majd eszünk valamit. :)

      Törlés
    2. nem tudom, tudom...:))

      és igen, most rózsaszínes lett inkább...

      Törlés
  2. Nyami! Ma zellerkrémet főztem, holnap spárga lesz. Van is itthon ilyen konzerv, ez nálunk alapfelszereltség, mert bármikor megkívánhat valaki egy kis spárgás husit :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk is alap és nekünk is van spárgás husink!! Rizzsel, csirkével, szintén sok ilyen-olyan sajttal, benne egy kis bacon...Nyeli az aprónép, mint kacsa a nokedlit! :D

      Törlés
  3. Már megfőztem a családnak, hatalmas siker volt -nagyfogyasztók vagyunk spárgából amúgy is-, ma pedig egyedül vagyok, így kisebb adagban az én ebédem lesz. :-)

    VálaszTörlés
  4. Én is gyűjtöm az ilyen magas, karcsú üvegeket, mert ilyenekben szeretném kínálni a frissítőt a szülinapomon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon jó ötlet, mi is szoktunk befőttes üvegből inni. :)De a gyerekek miatt a kevésbé borulékony fajtából. De igazad van, ezeket a karcsúakat nagyon mutatóssá lehet tenni egy szülipartin! :)

      Törlés
  5. Ez finom volt, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nem megfőzted? Nagyon szívesen! :)

      Törlés
    2. De meg ám, méghozzá vasárnapi ebédnek, mert ilyenkor mindig csak valami könnyűt kívánunk! Nem volt kifogás!

      Törlés
    3. Ilyen szép időben én is könnyűt kívántatok a néppel, sajnálok egész délelőtt a konyhában állni. :)))

      Törlés
    4. Az a baj, hogy én máskor is sajnálom az időt a konyhában... De ez a leves többfunkciós: még vacsorára is azt ettem. Fincsi...

      Törlés