Múlt vasárnap kerültek átadásra az előző bejegyzés illatpárnái az otthonunkba meghívott vendégek számára. Egy szuper kis nemzetközi összejövetel háziasszonya lehettem. Úgy éreztem magam, mint egy boldog nagyi, ahogy hordtam az asztalra a friss meleg házi kalácsot, húst, halat, mindent, mi jó falat, és elöntött az elégedettség, hogy minden fogy, unszolás nélkül.. :))
Az előétel. Nekünk, magyaroknak megszokott egy ilyen tányér tartalma, de voltak vendégeink Amerikából, Svájcból, Németországból, nekik azért rendhagyó ez az ízvilág.
A töltött tojást én nagyon egyszerűen készítem, csak kikeverem a tojás sárgáját összetört kelbimbóval, fokhagymával, vagy fokhagymás sóval és puha sajtkrémmel.
A kiflikarikákra az osztrák gazdaságból hozott, füstölt sonkás tepertőkrém került.
Mellette a szomszéd falu hentesének eszelősen jó, friss csemegekolbásza. :)
A több fogásos meleg vacsora végén még egy jó adag gesztenyepüré is ízlelgetésre került, aminek szintén sikere volt. :))
A kanapé ruhája a terítékhez igazítva.
Ropi és antik Villeroy. :)
Ezt a tésztasalátát viszonylag gyakran készítem. A különböző textúrájú falatoknak, a gyömbérnek és szójaszósznak köszönhetően nagyon jó kis étel. És egyszerű. Így készül:
Pirított csirke vagy pulykakockák
Tészta, nem túl puhára főzve
Brokkoli
Piros húsú paprika
Újhagyma, fokhagyma ( nyersen, vagy pirítva, ahogy szeretitek)
Őrölt gyömbér
Sótlan! mogyoró
És a lényeg: a sós szójaszósz
Keverem, forgatom, szóróm, hintem, locsolom. Amíg jó nem lesz. :)
Házi zabkeksz. Pillanatok alatt eltűnik. Leírom újra, hátha még nem ismeritek. Kevesebb cukorral és csak mézzel is el szoktam készíteni:
15 dkg vaj
15 dkg szemcsés zabpehely
12 dkg cukor
12 dkg sima liszt
4 ek. tej
3 ek. víz
1 ek. méz
½ tk. sütőpor
Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zabpelyhet, jól elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót egy keverőtálban a masszához adjuk, kézzel jól összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat teszünk a tésztából
200 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük.
Nem mondom, hogy könnyű volt iskolakezdés előtt egy nappal, de ez volt a megfelelő időpont és megcsináltuk. :)) A nyár utolsó szép vasárnapja volt. Ideje áthangolni a lelkünket az ősz illataira és színeire.
Ez többek között azt jelenti, hogy nálam elkezdődik a dekoráció, párna, és porcelán cserebere itthon. :)
ínycsiklandozó itt minden és a terítés gyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm Rita, úgy szeretem ezt csinálni! Na jó, néha! :))
TörlésMit is mondhatnék? Óóóriási hiba volt ebéd előtt benézni hozzád!
VálaszTörlésA tésztasaláta nagyon bejön nekem, ki fogom próbálni. A terítés meg csak olyan, mint szokott.
Gyönyörű!! ♥
Köszönöm! :)
TörlésA tésztás jó lesz, meglátod!
Hogy én milyen hülye vagyok! Már pont el akartam kérni annak a zöld golyónak a receptjét, ami a muffinok alatt van, aztán később látom ám, hogy szőlő! :)))))
VálaszTörlésA teríték a szokásos módon gyönyörű. :) Köszönöm a recepteket. A szőlőét is. :)
A zöld golyóhoz csak végy egy ellenálló fajtát.
TörlésÁss egy mély lyukat. Öntözz és várj. :))
Jó érzés szívesen látott vendégnek lenni...
VálaszTörlésde kedves vendég érkezésére is nagyon jó készülődni.
Kisfiad és az iskola? :)
Szeretem a vendégségeket. :)
TörlésAlbi szereti az iskolát, készítek még pár dolgot neki az iskolakezdésre (khm...késésben szokás szerint), ha jól sikerülnek, megmutatom és írok hozzá pár sort.
Én is pont ezt akartam kérdezni: milyen az első hét Albinak? Olvastok már? Olyan édesek, amikor egy-egy betűsort büszkén végigolvasnak:D Már én is be vagyok sózva, szedném elő az őszi müttyöket, de az adminisztráció fontosabb. Pedig inkább gyártanék még baglyokat itthonra is helyzetelemzések helyett:(
VálaszTörlésAlbival minden rendben, Még nem tudják, hogy sokat beszél. :)))
TörlésAdminisztráció...bbrrrrr
Köszi mindent! A recepteket, a képeket, a képek által közvetített jó érzéseket... :)
VálaszTörlésJaj, teeee. :))
TörlésGyönyörű ez a teríték!!! És milyen sok finomságot készítettél!!! Olyan öröm valóban az, ha látja az ember (no meg az asszony :o) ), hogy ízlik az étel, amit készített...:o)))
VálaszTörlésEzer éve nem készítettem töltött tojást. (Na jó, húsvétkor utoljára...) Úgyhogy valamelyik nap ez lesz vacsira. Holnap pedig zabos kekszet sütünk Borival. :-)
VálaszTörlés