2015. július 25., szombat

IV. Levendula ünnep a kertünkben / 4th Lavender Festival in our Garden


 Épp egy hét telt el az idei Levendula ünnepes hétvége óta, de még mindig tele vagyok az emlékeivel.
Ismét kétnaposra terveztük az ünnepet, szombaton blogbarátnőkkel, kedves internetes ismerősökkel és a kreatív klubos Hölgyekkel jöttünk össze a kertünkben. Forró délután volt, igazán jóleső érzés, hogy többen útra keltek a hűsítő Balaton mellől, és szerte innen-onnan az országból.
Micsoda találkozások voltak! Lányok-asszonyok, akiket a közös érdeklődés, mindenféle kreatív elfoglaltságok és az internetes barátság köt össze. Családostul, gyerekestül is érkeztek, és boldogan állíthatom, hogy nagyon jó volt a hangulat.


Igyekszem mindig máshogy teríteni, a hétvége két napján is különbözőképpen. 
A szombati asztalokon az angol porcelánok kékjét raktam össze a halvány lila színnel.


Az új sörpadnak köszönhetően a teraszon most egyszerre 22 ember tud kényelmesen leülni.
Az öreg kanapé a legkényelmesebb a nagy párnákkal.



A vendégek....
(A limonádés pultról holnap még mutatok képeket. :))






Megígértem, hogy leírom a dinnyeleves receptjét. Nagyon egyszerű, a lényeg, hogy hideg legyen. És persze finom dinnyéből készüljön. Én most bólés üvegben kínáltam, és csak bólés poharakat és csészéket készítettem ki hozzá, hogy ne kelljen a kanállal bajlódni. Tehát nevezzük szürcsilevesnek. :)
Két nagyobb sárgadinnyét kimagoztam, kockákra vártam és pürésítettem.
Hozzáöntöttem egy pohár natúr joghurtot, ugyanennyi vizet, két ek. porcukrot és fél csokor friss kaprot.
Ha túl sűrűnek érezzük, vagy nagyon intenzív ízűnek, mehet bele még víz, vagy akár jégkocka is.




És a többi finomság az asztalon...
Ilyenkor én is készülök ezzel-azzal, de ezeken a Levendula ünnepeken mindenki hozhat egy tányér sütit, salátát, bármit. Csak egy tányérral kérünk, nem többel, mert ez így tökéletesen elég, sokféle, mindenki talál kedvére valót. Mindig beindul a recept csere-bere és végigkóstolhatjuk egymás kedvenceit. Nekem is nagy segítség, mert ilyenkor előfordul, hogy még az utolsó pillanatban is mozog a létszám és bizony most is 80 körül voltunk a hétvégén.





A benépesült terasz. :)



Betti és Kinga. Mindig mosolyognak.:)








Jött egy kis zápor, a párnákat összeszedtük, de a kerti törpéket kint hagytuk.:)


Az előkert.


  
 És a csapat egy része. A másik fele valahol az árnyékban próbál hűsölni.
(Azért Albi fényképarca... :D)


A kertünk ilyenkor júliusban messze nem a legszebb arcát mutatja, már elvirágzott a levendula és a rózsák is, de sebaj. Jó volt találkozni, nagyokat nevetni. Úgysem volt időm sokat fotózni, figyeltem, amire csak tudtam, igyekeztem a kert minden sarkában ott lenni, minden vendégre elég figyelmet fordítani. 
Papi ismét rengeteget segített. <3 <3 <3

Köszönöm Lányok, Kinga, Kriszti, Zita, Betti, Éva, Adrienn, ZsuzsiSanyi, Andi, Judit és MINDENKI! Jó volt látni Benneteket és a családotokat. Köszönöm, hogy eljöttetek!

25 megjegyzés:

  1. Olyan jó volt! Köszönjük szépen a vendéglátást! Már egész héten vártam a posztot, mert én balga/rendes nem fotóztam és az agyam nem tudott mindent lefényképezni! Szóval köszönjük még egyszer, nagyon jól éreztük magunkat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh, nem tudtam hamarabb jönni sőt, még itt vannak a hétvége maradványai a padlón. :) Hétfőtől már a tábor szervezésével voltam elfoglalva, de megcsináltuk azt is, úgyhogy mától nyári szüneeeeet!
      Annyira örülök, hogy el tudtatok jönni! Hallod-e, ez a Sanyi is egy aranyember! :) Mondjuk tudtuk, csak mondom még egyszer. :D

      Törlés
    2. Amiért külön hálásak vagyunk hogy egy kicsit sikerült kiszakadni a mókuskerékből, felújítósdiból és új ötletekkel, erővel, hittel felvértezve hazajönni nagy élmény volt:) A lányokért örök hálánk, régen nevettünk ilyen sokat! Hát Sanyi meg egyszerűen Sanyi:)

      Törlés
  2. Csatlakoznék Zsuzsihoz, nagyon jó volt megismerkedni azokkal akiket csak a neten keresztűl ismertem idáig, gyönyörű volt minden és külön élmény, Zsuzsit és SANYIt 😃 megismerni. Köszönöm

    VálaszTörlés
  3. No, nekem most még jobban fáj a szívem, hogy nem tudtunk elmenni... De nagyon örülök, hogy jól sikerült, hogy jól éreztétek magatokat, és remélem jövőre sikerül ott lennünk (persze, ha mehetünk ;-) ).
    A dinnyeleves receptet köszönöm, van itthon sárgadinnye, úgyhogy holnap el is készítem.

    VálaszTörlés
  4. Csatlakoznék az előttem szólókhoz! Nagyon-nagyon köszönjük, hogy ott lehettünk és megismerhettünk sok-sok fantasztikus emberkét. :)
    Kicsi hiányérzetem van, hogy többet beszélgettem volna mindenkivel, de túl sokan voltunk és bámészkodni is kellett kicsit! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ez az egy bánatom volt hogy nem jutott mindenkire idő, kicsit alaposabban megismerni, de ami késik nem múlik! ;)

      Törlés
    2. Így van! Remélem, még találkozunk! :)

      Törlés
  5. Volt egy nagyon kedves ismerősöm, aki mindig és mindenhol megteremtette maga körül a békét.
    Emlékeztetsz rá......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm Kati, örülök, ha így van.

      Törlés
  6. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, csodásan megszervezted ezt is. Hihetetlen honnan van ennyi energiád!! További szép nyarat Nektek!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Szilvi, most egy ideig csak itthon leszek, végre itt a nyári szünet! Azért most elfáradtam... mert eléggé egymásra csúsztak a dolgok, viszont egyikről sem szerettünk volna lemondani. :)

      Törlés
  7. Nagyon jó volt visszanézni a gyönyörű képeket, mindig kedves emlékként fog megmaradni ez a csodás piknik. Köszönjük szépen a meghívást és a kellemes délutánt. Imádom a kerteteket a sok-sok aprólékosan kidolgozott részlettel együtt. Minden, de tényleg minden harmóniában volt, még a terítés is valami mesés volt. Ui.1: Annyira megtetszett a tó mellett a mentőöv, hogy a hétvégén Veszprémben, a bolhapiacon én is beszereztem egyet piciben, ezúton is köszönöm az inspirációt. Ui.2: Ha a Dunakanyarban jártok a meghívás továbbra is él. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti drága vagy! :)
      Írtam privátban is. <3

      Törlés
  8. Jaj! Lemaradtam!!!
    Miért nem látom a bejegyzéseidet!!!??? :D
    Na, de látom már végre!!!
    Azt'a de jól éreztük magunkat, te nőszemély!!!!
    hála és köszönet, hogy ott lehettünk!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos azért, mert túl rövidek! :D
      A hála kölcsönös, olyan jó, hogy eljöttetek!

      Törlés
  9. Jaj! Lemaradtam!!!
    Miért nem látom a bejegyzéseidet!!!??? :D
    Na, de látom már végre!!!
    Azt'a de jól éreztük magunkat, te nőszemély!!!!
    hála és köszönet, hogy ott lehettünk!!!!

    VálaszTörlés