2014. december 20., szombat

Gyapjú angyal - az első nemezelésem / Wool angel - my first work from felt



Az otthonunkra idén karácsonykor ez a kedves kis angyal vigyáz, ami nem is olyan kicsi, és az elkészítése életem első munkája volt a gyapjúval. 
A kisfiam hetente jár kézműves foglalkozásra Tünde nénihez, aki türelemmel, magas szakmai ismeretekkel tanítja a kicsiket a különböző anyagokkal való alkotásra.
Az ünnep előtt Tünde néni felnőtteknek hirdetett foglalkozásán ültek össze a helyi lányok- asszonyok, és az este végén az ügyesebbek egy kész angyallal térhettek haza. 
Hát az enyém nem lett kész. :) Pedig nagyon figyeltem, hosszú órákig gyumászoltam szappanos kézzel lépésről-lépésre a baba alkatrészeit, de meg kell mondjam, a nemezelés nem könnyű dolog! 
Nem is lett tökéletes, de ő az első, jól megszenvedtem érte és ezért nagyon szeretem. És egy fél éjszaka kimaradtam miatta. :)
Darabokban és nedvesen hoztam haza, nézegettem, amíg száradt, és egyedül fejeztem be. Úgy döntöttem, kapjon egy korcsolyát és masni díszt a kezébe.



Korcsolyák. :)




Nálunk már áll a karácsonyfa, december eleje óta, ahogy minden évben. 
Idén más színű és egészen más hangulatú, mint tavaly. Később egy picit közelebbről is megmutatom.




Az adventi gyertyás asztalunkon már kicseréltem a rózsákat fenyőágakra. Bár még mindig nyílik rózsa a kertünkben...


Csendélet a nappalinkban...


8 megjegyzés:

  1. Nagyon kis bájos lett! a korcsolyájáról le sem tudom venni a szemem. :)
    Na, valahogy a nemezelés az a technika, ami egyelőre nem vonz. Vagyis gyönyörűek a kész munkák, de hogy én csináljam, odáig még nem jutottam. :)
    Igaz, csak kicsi látszik a karácsonyfátokból, de az nagyon elegáns. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most úgy gondolom, nemezelni akkor fogok, ha elmegyek ilyen alkalmakra. Magamtól nem hiszem. :)) Jó érzés kézbe venni a kész munkát, de nem egy kisgymerekes műfaj. A festéssel is ez a gondom, akkor halad(na), ha hosszú órákra el tud benne merülni az ember. Egyhuzamban. :))

      Törlés
  2. Szerintem csodaszép, kedves, szeretnivaló lett!
    Évekig én is csak kerülgettem a nemezelést, tavaly a kézműves táborban már kicsit ragadt rám is Bori lányom lelkesedéséből, de igazán idén nyáron éreztem rá az ízére. Gyapjúnk van bőven, jövőre már a sajátot is mosom, feldolgozom (mármint a birkákét), úgyhogy ha nem bánod, koppintom majd az angyalkádat, illetve ránk szabom. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, te ilyeneket tudsz!!! Na, majd mutasd, miket szoktál készíteni, angyalt, vagy mást! :)

      Törlés
  3. Nem látok az angyalkádon semmi kivetni valót, bár sajnos a nemezeléshez nem sokat értek.Szóval laikusként nagyon tetszik, a korcsolya a lábán különösen.

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikusan aranyos lett ez az angyalka!!! Milyen ügyes vagy! :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, voltak pillanatok a készítésénél, mikor azt hittem belehalok. :))

      Törlés