2014. április 6., vasárnap

Kirándulás a Schloss Hof-ba / Trip to Schloss Hof



Talán vannak, akik emlékeznek rá, hogy egy nyári képsorozat erejéig már felbukkant itt a blogon egy bemutató a kastélyról:
"Az ausztriai Schlosshof községben az osztrák-szlovák határ találkozásánál áll a hofi kastély.
Savoyai Jenő herceg egykori vidéki rezidenciáját fantasztikusan rendbe hozták az elmúlt években. Az épület, a lovarda, a majorság, a veteményes és cserepeskert a hozzá tartozó tároló és szárítóépülettel, mind mind a korabeli állapotokat idézi.
A teraszos kastélykertben szintenként más-más árnyalatú virágok pompáznak...elképesztően szép látványt nyújtanak a gondosan formázott ágyások.
A magyar határtól sincs túl messze, az élmény megér egy egynapos kirándulást is....nem beszélve egy jó osztrák kávéról a teraszon..."
Tegnap egynapos, maratoni kirándulást tettünk ismét a kastélyba, a hagyományos húsvéti vásárba. Ezúttal nem magunkban, hanem egy baráti családdal mentünk...négy gyerek, babakocsi, rollerek, bicikli és rengeteg batyu...:)) 
Szép idő, tavaszi virágoskert, jó hangulat...engem ez a kastély mindig rabul ejt.

***

Some of you may recall that previously there was an introduction about this palace as a series of summer scenes in my blog: 
"In the Austrian small village of Schlosshof, at the Austrian border to Slovakia there is the palace of Hof. The country residence of Prince Eugen of Savoy has been fantastically renovated in the past years. The main building, the stables, the manor, the vegetable and potting garden with the storage and drying building, all of them resemble the original state.
The terraced palace garden boasts with flowers in different colour shades on each terrace level...the thoroughly formed beds offer an amazing view.
It is not far from the Hungarian border, the experience is worth even an all day's trip...not to mention a tasty Austrian espresso on the terrace..."
Yesterday we took another one-day marathon trip to the palace at the traditional Easter market. This time with friends...four children, stroller, scooters, bicycles and many bags...:)
Beautiful weather, spring flower garden, good mood...this palace enchains me everytime.

































8 megjegyzés:

  1. Háááát.... nem csodálom... tuti engem is rabul ejtene... sőt, még a fényképek alapján is rabul ejtett!
    Köszönöm a képes élménybeszámolót! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen máskor is! Bár, nem megyünk túl gyakran. :))

      Törlés
  2. Nagyon szép ez a hely! Csodálatos kirándulás lehetett! :o)
    Köszi a képeket!!!

    VálaszTörlés
  3. Névtelen9/4/14 11:10

    Mesés hely,de ami a legszembetűnőbb---milyen tiszta!

    VálaszTörlés
  4. Minden megvolt ebben a kirándulásban, amit mi is szeretünk: szép kastély, gyönyörű kert és persze a húsvéti vásár sem megvetendő:))
    Amikor először jártunk Ausztriában a mi gyerekeink is rácsodálkoztak a tisztaságra és a szabadon letámasztott biciklikre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztán észrevették, hogy az eldobált csokipapírokon magyar felirat van....:)))
      Nagyon jó ez a kastély, kicsit fura helyen van, egynapos kirándulásnak tényleg maratoni, de megéri...

      Törlés