2016. március 27., vasárnap

Húsvét vasárnapi asztal / Easter Sunday TableAz idei ünnepi asztalra ismét máshogy terítettem, mint az előző években. Mikor ilyen korán van húsvét, nekem hiányzik a természet élénksége, így próbáltam a dekoráció színeibe egy kis frissességet vinni. Ezért egy kis tavaszi élénk kék és friss fűzöld színek dominálnak az asztalon és az étkezőnkben. A pici helyiséget betölti a virágillat, amit az ünnep hangulatával remélhetőleg megőriznek a gyerekeink az emlékezetükben és magukkal viszik felnőtt korukra is. A répatorta ötletéért köszönet Katucikonyha háziasszonyának. (Az a kerek a békák alatt. :)) Egy valódi költemény, ami Jamie Oliver recept alapján készült és az íze olyan, hogy csukott szemmel kell enni. Még egy apró kedvenc, a tükörre tűzött képeslap, melyet a gyerekek közösen készítettek, vágtak, ragasztottak különböző csomagolópapír csíkokból, majd tojás formára szabott keretbe illesztettük. Sokat időztünk ma a terített asztal mellett, amit nagyon élveztünk. Holnap pedig...jönanyuszííííííí.10 megjegyzés:

 1. Én szívesen lennék nyuszi nálatok, hogy bepillanthassak ebbe a gyönyörű otthonba! :o)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, benézett-e a nyuszi az ablakon, de tény, hogy villámgyorsan végzett a kertben. Észre sem vettük. :)))

   Törlés
 2. Gyönyörűek a színek és a kiegészítők. :) A Mi Otthonunk facebook oldalán van egy játék, ahová a Tiédhez hasonló csodásan terített asztalokról várnak fotókat, szerintem esélyes lennél ezzel a csodás húsvéti asztallal. :) Csodálom az energiádat és a szépérzékedet, amivel a legapróbb részlet is a helyére kerül. Kellemes ünnepeket kívánunk!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Kriszti, nektek is jó pihenést! Megnézem a játékot, köszi, hogy szóltál. A terítés nekem kikapcsolódás, nagyon jól elvagyok vele. :))

   Törlés
 3. Annyira kellemes! Hihetetlen, hogy ebből a kellemes kék színből mit ki nem hozol minden évszakban! :)
  Nálatok csak hétfőn jön a nyuszi?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, most vissza-visszatér a kék, csak változik valamelyest évszak szerint. Most szeretem ezt a pöttyös terítőt.
   A nyuszi hétfőn jön igen, végletekig fokozzuk a várakozást. :)))

   Törlés
 4. Mesés, mint mindig. Már vártam hogy kiderüljön,idén milyen lesz az ünnepi asztal:) Ó, azok a békák, de cukik:D A kalitka szerelem első látásra!

  VálaszTörlés
 5. Jaj, Tündi, mindig elérzékenyülök, ha valaki vár egy-egy bejegyzést itt a blogon. Meg is terítettem rendesen, már én is nagyon vártam. :))
  A cukor békulák a Lidl-ből vannak, még húsvét előtt is sok volt belőle a boltban.
  A Kalitka Kik-es.

  VálaszTörlés
 6. Mindig szép, mindig ízléses, és mindig jó itt lenni!:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök neked Gitta, kedves vagy, köszönöm! :)

   Törlés