2016. január 15., péntek

GlamourEgy egészen másféle hímzés készült a napokban, mint az eddigiek.
Ezt a stílust is nagyon szeretem, mikor csak egy színből - mint ahogy itt most fehérből - alakul ki a kép.
Mivel a betegeskedő családom mellett mostanában csak ezzel tudtam haladni, rögtön készült háromféle próbababa és annak finom, klasszikus, nőies öltözete. Kifejezetten az én birodalmamba, most egy igazán nőcis darab.

,A hónap végére kész lesz a rég vágyott hobbiszobám, ott is meglenne a kép helye, de a gardróbszekrényem mellé is szépen beillene. Még nem döntöttem, hová kerül. Próbálgatom.A gyöngysor lassan 20 éves...igen, az esküvőnkről...:) Egy porcelán babafej összetörve, de tele régi emlékekkel. Emlékszem, ahogy hosszasan néztem kislány koromban a  nagyszüleim tükrös vitrinében sok más porcelán társa között.
  

A fa ládika Imre bácsi, nagyapám testvérének munkája, aki ott lakott a nagyszüleim házában az egyik szobában. A Nagy Háború után már nem hallott jól, de nagyszerű bútorasztalos volt. Nem sokra emlékszem vele kapcsolatban, kicsi voltam, mikor meghalt. Csak a szobája illatára a forró alföldi nyarakon, ahová csak a legritkább esetben lehetett bemennünk nekünk, gyerekeknek. Az apókás kincseire a fiókokban, régi pengőkre, apró súlyokra faládikában, míves cigarettadobozokra. A műhelyére a tyúkudvar mögött, amiben rettenetesen féltem, ezért természetesen gyakran beosontam. :) A szerszámaira, amik már csak porosodtak élete vége felé, és amikről el nem tudtam képzelni, mire valók lehetnek. És arra, hogy ez a titokzatos, magának való kicsi öregúr bájosnak találta azt a vadóc kislányt, aki én voltam. Néha valahogy kettesben maradtunk, üldögéltünk a díványon és nagyokat hallgattunk. :)
Ezt a porcelán gyönyörűséget, ami egykor óra lehetett, Sz.-től kaptam ajándékba csak úgy, mikor sok év után újra láttuk egymást a legutóbbi osztálytalálkozónkon. Maga a porcelán váz teljesen ép, és terveim vannak vele. Különleges ajándék, mikor valaki teljesen váratlanul lep meg valamivel és ennyire eltalálja, mi illene hozzám...:)


Szív: Kreatív varroda, karácsonyi ajándékként érkezett.


Kicsit elkalandoztam, de olyan jó néha kézbe venni és összetársítani a régi tárgyakat. 
Keresgélni az újonnan érkezők helyét.
Nagyon jóleső kis munka volt ebben a stílusban dolgozni.
A mintákat kicsit átalakítottam, ITT találtam.

15 megjegyzés:

 1. ♥ Most teljesen elérzékenyültem! És alig várom a képeket a hobbiszobádról.
  A mintákat mentettem, felkerülnek a listámra, és szerintem a majdani vendégház hálószobájába, a fészülködő asztalra kerülnek majd. :-)

  VálaszTörlés
 2. A legfontosabb: jobbulást a betegeknek!!! ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Bettus! :)
   Ha beírod a megjelölt blogon a keresőbe, hogy Mannequin, kidobja az összeset, mert többféle minta is van. De a legegyszerűbb, ha végignézed a blogot, tetszeni fog! :))

   Törlés
 3. Nagyon hangulatos kis összeállítás. Olyan jó dolog a régi dolgok között rendezkedni. Na és a keresztszemes hímés csodaszép. Köszönöm, megint felüdültem egy kicsit a kopár januárban!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy benéztél Judit!
   Huhh...most tényleg vannak napok, mikor nagyon hosszúnak tűnik a tél!

   Törlés
 4. Az az igazi rokonlélek, akinek társaságában nem érzed kellemetlen szituációnak a hallgatást. Nekem a nagyapámmal volt ilyen gyerekkoromban a kapcsolatom és remekül elvoltunk... hiszen oly kevés emberrel lehet hallgatni...
  Jobbulást a betegeknek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyszerű emberek voltak a nagyszüleim is, sok hosszú nyarat töltöttem náluk. Nagyon szerettem együtt lenni az öregekkel. :)

   Törlés
 5. sok hasonlóság a gyermekkorunk között. jó olvasni. <3 képekről újat nem tudok, minden mesés. kíváncsian várom a hobbit!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most is ott gályázok. :D A hobbiban.
   Egyre rosszabb. :DD

   Törlés
 6. Annyira elegáns ez a hímzés! Kíváncsi vagyok a kész alkotós szobádra. :)
  Ez az általad mesélt és megélt gyerekkor a nagyszülőkkel, nekem is nagyon ismerős. Minden nyáron heteket nyaraltunk az öcsémmel mindegyik nagyszülőnknél, falun. Olyan sok szép emlék.
  Ennek az ajánlott blognak a nézegetését meg nem lehet abbahagyni. Pedig muszáj lesz, mert valakinek ebédet kéne csinálni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A gyermekkor legmeghatározóbb élményei gyakran a nyári emlékek.
   Szerencsés az a gyerek, akinek ilyen lehetősége van , ilyen nagyszülőkkel...<3

   Törlés
 7. Ohhhh....Szerintem már készen volt a hobbiszobád!!!!!!:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fenét. :))))
   Csak véletlenül nyitva maradt az ajtaja, mikor itt voltál!! :D

   Törlés
 8. Nagyon szép hangulatok, amelyeket a képeid közvetítenek. Negyedszerre jöttem vissza, hogy gyönyörködhessek bennük.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, de jó, örülök! :))

   Törlés