2014. november 17., hétfő

A betolakodó karácsonyi szívek / Overwhelming Christmas Hearts


A natúr díszeknél maradva...
Soron kívül készültek ezek a szív karácsonyfa díszek, mert annyira megtetszett ez az anyag a boltban. (Párnahuzatot is varrok majd belőle.) Nem tudtam otthagyni, úgyhogy a szívek beelőzték a többi tervet a karácsonyi listán. :) Szeretem az egyszerűségüket, a színeit és, hogy nincsenek beszegve. 

S mivel az aprónép kicsit betegeskedik itthon, a karácsonyi készülődés hangulatát megtámogattuk egy kis közös sütéssel. Citromos piskóta készült uzsonnára.

***
Staying with the natural ornaments...
These heart shaped tree ornaments were made out of turn because I liked the material in the shop. (I'll sew a pillowcase from it, too.) I could leave it there so the hearts overtook the other items on the Christmas list. :) I like their simplicity, colour and the fact that they are unhemmed.

Since the little folks are somewhat ill, I thought we should back the Christmas preparations with a joint baking. We made lemon spongecake for the afternoon.


 


18 megjegyzés:

 1. Ó, ezek csodaszépek!!! És ez az anyag, valami álomszép!!! Hol vetted, ha szabad ilyet kérdezni? :-)
  Andi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A budakeszi kézimunka boltból van. Nagyon szép, tényleg. Épp írtam a facebookon, hogy ez erős, vastag anyag, nehezebb is vele dolgozni. Kárpitozósnak hívom az ilyeneket. :))

   Törlés
 2. Gyönyörűek lettek ezek a szívek! A torta pedig fincsi lehet! :o)
  Gyógyuljatok meg minél előbb!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Meggyógyulunk. Minden nap. Újra, meg újra. :))

   Törlés
 3. Na ezt az anyagot én is elhoztam volna, nagyon szép. Kicsit irigykedek most.

  VálaszTörlés
 4. A Fő utcai boltra gondolsz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen,a szervíz úton. Úgy tudom, hogy csak ők vannak keszin. Jó kis bolt! :)

   Törlés
  2. Megszereztem! :) Egy barátnőm elment érte Bkeszire, de akkor épp nem volt az anyagból. De a kérésünkre beszereztek belőle, és mivel a barátnőmet nem akartam még egyszer terhelni a dologgal, megkértem őket, küldjél el postán. Csütörtökön beszéltünk, péntekre itt volt a csomag. Nagyon drágára sikeredett így, de nem bánom, mert az öröm, amit okozni fog, százszorosan többet ér. Viszont nem vagyok gyakorlott varró - nagyképűsködöm igazából... tudok varrógéppel varrni, azt hiszem, ennyi, amit mondhatok magamról -, adnál egy-két gyakorlati tanácsot a szívek megvarrásához? Nagyon nem szeretném elbénázni, ha már ilyen sok pénzt adtam érte. NAGYON köszönöm, és boldog adventet neked :)

   Törlés
  3. Éva, én úgy készítettem, hogy kivágtam a szíveket, ne ijedj meg, nem fog mindig szépen sikerülni, mert egyik másik közel van egymáshoz.
   Az elsők nem lesznek olyan szépek, de aztán belejön az ember, és rááll a szemed, hogyan kanyarodj az ollóval.
   Két egyformát egymásra tettem, színével kifelé, hiszen nem lesz kifordítva.
   Mivel valószínűleg nem sikerült pontosan kivágni, a minta tetejét és az alsó csücskét összeigazgattam gombostűvel.
   Kicsit beljebb varrd, ne az anyag szélén, nehogy leszaladj róla itt-ott.
   Oldalt hagyj egy kis nyílást.
   A nyíláson betuszkoltam egy kis tömőanyagot, én nem tettem bele levendulát, mert ez most karácsonya dísznek készült. De azt is lehet.
   Ha kitömted, tedd vissza a gép alá és gépeld végig a nyitott oldalt újra.
   Kicsit menj rá az előző varrásokra is, nehogy szétnyíljon.
   Én ezek után igazítottam össze a szélét ollóval, ezért jó, hogy kicsit beljebb varrtam. Ha körbevágtad, akkor lehet kicsit "megtépni" az oldalát, hadd foszoljon.
   Szerintem ennek a szívnek egy kis rojtosodás amolyan rusztikus bájt kölcsönöz. :))
   Én tűvel fűztem fel a cérnát akasztónak, ha van türelmed, ügyeskedj addig, hogy a csomó eltűnjön a gyöngyben és akkor nem látszik. De sima natúr madzaggal is jól mutatna!
   Remélem, segítettem! Jó munkát!


   Törlés
  4. Nagyon szépen köszönöm az útmutatót! Ma itt járt a lányom, és kis híján elfelejtettem eltenni az anyagot szem elől, lett volna bukta :) Én is úgy látom, hogy jól áll a szíveknek a rojtozás, és nem kell bele sok tömőanyag sem. A tieid nagyon szépek lettek, remélem, én sem fogom elbénázni. Nem úgy, mint a mai töltött dagadót ;-)

   Törlés
 5. Köszönöm! Muszáj szereznem ilyen anyagot, a lányom elsírná magát a boldogságtól, ha varrnék neki ilyen párnahuzatot.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon szép szíveid lettek! :)
  Én is kívánok gyors gyógyulást, tartósat! :)

  VálaszTörlés
 7. Kedves Modeszta! Más színben nem volt véletlenül? Ez is nagyon tetszik, de hozzánk a piros jobban illene (ha lenne). Akkor még át is ugranék Keszire talán...
  Köszi, Zita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zita!
   Piros nem volt sajnos, csak ez a szín, de valaki azt írta a facebookon ehhez a bejegyzésemhez, hogy a Király utcában látta ezt az anyagot piros szívekkel a napokban.

   Törlés
  2. Annyit sikerült lenyomozni, hogy a Bétex mellett van egy Röltex. Na ott....:)))

   Törlés
  3. Nagyon köszi :) Hát oda viszont biztos nem jutok el két kicsi mellől. De nem baj, nem létkérdés, csak megtetszett. De legalább nem költöm a pénzt (erre)! :))

   Törlés