2014. október 5., vasárnap

Sapka a malackára / Hat for the PigNos, ha valaki felvonná a szemöldökét a következő képek láttán, szeretném elmondani, hogy nem mindig a leghasznosabb dolgok teszik boldoggá az embert. :))
De bízom abban, hogy akik látogatják ezt az oldalt, szívesen vesznek egy kis melegséget, még ha arról is van szó, hogy sapkát húztam a teáskannára. :)

***
Well, if someone raised the eyebrows by looking at the following pictures, I'd like to say that not always the most useful things make one happy. :)
But I hope that those visiting these pages like warmth even if it means I put a hat on the teapot. :)


Nézzük a hozzávalókat. Végy egy formás teáskannát. Mondjuk 1 forintért, mint én ezt a disznósat a Vaterán. Fonal, gombok és kezdődhet a kötés. Menet közben többször kell méregetni, hogy pontos legyen.

***
Let's see the materials. Take a shapely teapot. Say one for a penny like this one with pigs from an online marketplace. Yarn, buttons and start knitting. You'll need to measure as you progress to make it fit properly.Mivel az anyagnak jól kell tudni tágulni, hogy kényelmesen rá tudjuk húzni a kannára, én ezt a kötésmintát ajánlom.

***
Since the material has to expand well in order to be put on the pot, I'd go with this pattern.


Mikor a kész sapka rákerült a malackára, már tudtam, hogy egy egész készletet szeretnék. Fületlen bögréket választottam, azokra egyszerűbb ilyen kis kabátot húzni.

***
When the hat was put on the Piggy I knew I'd need a set. I chose mugs with no handle because it's easier to put coats on them.Régóta terveztem már, hogy elkészítek valami ilyesmit, és most nagyon elégedett vagyok, hogy ilyen formán született egy hangulatos őszi-téli készletem.

***
I've been planning to create something like this for a while and now I'm very satisfied to have a neat autumn-winter set this way.


15 megjegyzés:

 1. Hát én mindjárt eldobom az agyam! :)))) Ez fantasztikusan szép és nagyon vicces!
  Az első mondatod meg mindent visz!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszik a fonal színe, no és az ötlet is!!! :o)))

  VálaszTörlés
 3. Fantasztikus vagy! Édes ez a készlet! - bár azt el sem tudom képzelni, hogy tudod használni a malackás kancsót sapkában... :)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sapka le, tető le, tea be, tető fel, sapka fel, sapka le, kanna mososgat, tea be, tető fel, sapka fel...:DDD

   Törlés
 4. Jajj, de cukik, így felöltözve! Ha egyszer hideg van...
  Nagyon tetszik a fonal színe is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, mostanában a kedvenc színeim között van.

   Törlés
 5. állati:) tényleg csodacuki és igenis fontos. olyannyira, hogy kell nekem is:) puszik

  VálaszTörlés
 6. Névtelen7/10/14 19:51

  A legszebb a fonal színe♥
  Tetszik a sapka,bölelő is és valóban az egyik legrugalmasabb a mackó kötés....

  VálaszTörlés