Ami az itthoni hidegkonyhai tevékenykedést illeti, nem csak szép szendvicseket szeretek készíteni, hanem ínycsiklandó krémeket, töltelékeket is.
Ebben az időszakban különösen sokat kevergetek, mert húsvét közeledtével gyakran teszek különböző ízesítésű töltött tojásokat a vacsoraasztalra.
Ma ez a változat készült:
Kievertem
- hat főtt tojás sárgáját
- néhány puhára párolt brokkolirózsát
- 1-2 tk szójaszószt
- 1 kisebb szál újhagymát
- 1 gerezd fokhagymát
annyi sajtkrémmel, hogy a krém, amit kapok, ne legyen túl puha állagú.
Inkább akkor jó, ha kissé rusztikusabb, darabos.
A bele kerülő hagymákat meg lehet kissé fonnyasztani, ha valaki úgy szereti.
Nagyon finom egy kis őrölt gyömbérrel bolondítva, néha azt is teszek bele.
Visszatöltögetem a tojásokba, megszórom egy kis dióval és az újhagyma apróra vágott zöldjével.
Ha szeretjük az erőteljesebb ízeket, utólag is locsolgathatjuk szójaszósszal.
Hűű, de jó, milyen guszták! :) Biztosan nagyon finomak is!
VálaszTörlésMi szeretünk mindenféle brokkolis cuccot, ezért nekünk igen. :))
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük a brokkolit, de ez a fajta felhasználása nekem még eszembe se jutott, pedig biztos nagyon finom lehet! Köszönöm az ötletet!!! :o)
VálaszTörlésNagyon szívesen! :)
TörlésNáluk is lesz töltött tojás, ha jönnek a szüleim húsvéti vacsira, de csak a klasszikus, mert apukám kb. kiakadna, ha brokkolival tölteném. :))))
VálaszTörlésNem mindenki szereti a fura színeket. :D
TörlésModeszta, a fotóid szépek, tavasziasabbak, mint maga az időjárás.
VálaszTörlésSajnos, én nem ehetek tojást. Azonban a MEDVEHAGYMÁS TÖLTÖTT TOJÁS-ba
picit belekóstoltam. Ha a szlovák bryndzát (auchan) kedvelitek, ez is
ízleni fog, bizonyára.
4 tojás
medvehagyma
5 dkg juhtúró (bryndza)
1 ek. tejföl
1 tk. mustár
só, bors
A tojásokat keményre főzzük, hosszabbik felén kettévágjuk.
Sárgájukat kiszedjük és a juhtúróval, mustárral és a tejföllel
meg az apróra vágott medvehagymával, + a fűszerekkel krémesre
kavarjuk.
A krémet visszatöltjük a fekvő fél tojásokba.
Köszönöm szépen a recepted, másoknak elkészíthetem.
A MEDVEHAGYMÁS TÖLTÖTT TOJÁS receptje az Erdélyi Konyha-ból való.
Szép ünnepet kívánok!
Köszönöm szépen Kati! :)
Törlés