Nem szeretem a meggyet. Tulajdonképpen alig tudom lenyelni. :) Így igen ritkán eszem bármilyen formában. De a Papa szereti, így elkészült ez a lekvár, ami egy kis kiegészítéssel nagyon finom lett.
***
I don't like sour cherry. Actually I hardly can swallow it. :) So I rarely eat it in any form.
But Daddy likes it so I made this jam that became very tasty with some additions.
A receptje végtelenül egyszerű: 70 dkg meggy + 40 dkg banán pürésítve, 10 dkg étcsoki apróra vágva, 50 dkg cukor és egy tasak Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1 por. A csokit csak a végén szórtam bele.
***
The recipe is just so simple: 700 gr sour cherry + 400 gr banana pressed, 100 gr dark chocolate chopped, 500 gr sugar and one pack of Dr. Oetker's jamfix extra 2 in 1 powder. I added the chocolate only at the end.
***
The recipe is just so simple: 700 gr sour cherry + 400 gr banana pressed, 100 gr dark chocolate chopped, 500 gr sugar and one pack of Dr. Oetker's jamfix extra 2 in 1 powder. I added the chocolate only at the end.
Ebből a mennyiségből jött ki ez a négy üveg lekvár. Elég is lesz, mert mindig csak annyit készítek, ami jövő nyárig elfogy, és szeretjük a különlegesebb ízeket, úgyhogy még jönnek sorban a többiek.
***
These quantities make 4 jars of jam. It will be enough since I make only so much that will be consumed before next summer, and we like more special tastes therefore others will follow.
***
These quantities make 4 jars of jam. It will be enough since I make only so much that will be consumed before next summer, and we like more special tastes therefore others will follow.
Izgalmasan hangzik és az a szögletes üveg ♥
VálaszTörlésAbszolut lenyelhető :))
TörlésA kis szögletesnek csípőre van téve a keze, de nem tudom, honnan van :))
A meggyet és sem szeretem, a sima meggylekvárt és blogodat annál inkább. Gratulálok ahhoz, amit itt hozol, üdv, VRJúlia.
VálaszTörlésNagyon köszönöm és örülök Neked!
TörlésNahát...! Hogy lehet nem szeretni a meggyet??? A jó meggy finomabb a cseresznyénél is!
VálaszTörlésNo, persze ez az én véleményem :)))
A recept nagyon jól hangzik, de én már túlvagyok a meggyen, talán jövőre kipróbálom. Holnapra sárgabarackot terveztem be :)
Nagyon tetszik az üvegjelölésed, végre valami, amit én is képes vagyok utánad csinálni :)))
... és ismét fantasztikusak a fotók, természetesen! ill. Modesztásan! :-D
Szép hétvégét Nektek!!!
Csak egy kis sütőpapír és alkoholos filc. :)) De köszönöm! Mindent.
Törlés(Bleee...savanyú :)))))
A hétvégéről pedig hozok majd képeket....
Érdekes elegy,persze attól még lehet finom:-)
VálaszTörlésFogyasszátok egészséggel!
Szeretem kevergetni....:)))
TörlésMegcsináltam! Ha azt mondom hogy főzés után elnyalogattam fél üveggel, akkor szerinted milyen lett? :D Nekem egyébként a konyakos meggyhez hasonlít az íze!
VálaszTörlés:))) Egészségedre.
TörlésKonyak! Ez az! Ez kellene bele! :))