2020. január 6., hétfő

A kertünk - Naptár 2019 / Our Garden - Calendar 2019

A tavalyi év a megújulást hozta el a kertünkbe. Rengeteg festési munkát végeztünk tavasszal a kerti építményeken, felszámoltuk a sziklakertet, a helyére virágoskert került. Új lendületet adtunk az évelő és rózsaágyásoknak azzal, hogy tavasszal eltávolítottuk a több, mint 10 éves vastag geotextil és kéregmulcs réteget, ideje volt lélegzethez juttatni a kertet és teret engedni új lehetőségeknek a rendelkezésre álló helyeken.
De a legnagyobb kihívás egy új, vegyszermentes veteményeskert kialakítás volt, a semmiből. Március hónaphoz ennek a konyhakertnek az induló állapotáról választottam képet. Rendszeres gondoskodással, amolyan parasztkerti rózsás-levendulás virágtársítással végül olyan kis édenkertet sikerült kialakítani a zöldségágyásokban, mellyel elnyertük a szakmai zsűri díját a BBC Kertvilág magazin Év kertje versenyén "Kis helyen" kategóriában.
Nagyon szépen köszönöm itt is mindenkinek, aki követte a kerti munkáimat, biztatott és drukkolt, szavazott vagy éppen kedves szavakkal sarkallt további fejlődésre.
Bevallom, már várom az új kertszezont. De addig is hoztam a szokásos módon 12 fotót az elmúlt év 12 hónapjáról.  :)



Január


Február


Március


Április


Május


Június


Július


Augusztus


Szeptember


Október


November


December



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése