2019. december 6., péntek

Télapó a házunk felett / Santa above our House



A családunkban már hagyományt teremtettünk azzal, hogy december 5-én a kertben várjuk a Mikulást. Kint vacsorázunk a Kerti lakban, és a kertből kémleljük az eget a csendes, sötét hidegben.
Befűtöm a faházat, megterítek, gyertyákat gyújtok. A gyerekek nagyon szeretik, még a nagyobbik is igényli, mert kötődik ehhez a hangulathoz, így szokta meg, alig várják ezeket az estéket mindketten.

A Kerti lakunk az ünnepek eklektikus fellegvára. :D
Itt van összezsúfolva minden csicsa, emlék, kedves tárgy és kézimunka, amihez ragaszkodunk valamilyen okból. Más stílusú, mint a kertünk, otthonunk többi része, igyekszem a különböző hangulatokat különböző "sarkokba" rendezni, hogy ne legyen összevisszaság.
Itt kapnak helyet az amerikai emlékeink, az egész kis kuckó azt a színes hangulatot hozza, mert mi az amerikai karácsonyt is szerettük.
Minden évben kiakasztom a gyerekek kicsi kori ünnepi ingecskéit, amiket megőriztünk. De van itt minden, a madeirás párnától, a kézzel varrt takarón, párnákon, díszeken át az északi, ikeás hangulaton keresztül a bababölcsőig és a zománc kannáig. :))
Télre bekerül a kerti bútor szett, így mi is és a kertlátogató vendégeink is be tudnak ülni melegedni egy teára.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése