2019. július 22., hétfő

Az olvasóverseny / The Reading Contest


Még a tanév végén elindultunk egy nyári olvasóversenyen. :) Ráadásul a mi kategóriánkban az iskolás mellett az ovis testvér is indulhatott, neki is van sok meghatározott munkája. Ez egy országos levelezőverseny, a fordulók feladatait interneten kapjuk meg a szervezőktől. Albi feladata Csukás István: Nyár a szigeten kötetének feldolgozása, az ovis munka pedig Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő meséjéből alakul.
Alíznak természetesen mi olvassuk a történetet, és mindketten szorgalmasan rajzolnak, elemeznek, értelmeznek, készülnek sorra a feladatok, melyeket postára adunk, ha elkészülnek.
Összességében az egyik legfőbb cél az olvasás szeretetének erősítése mellett, hogy a szülő, mint mentor részt vegyen végig a versenyben és az egész család EGYÜTT töltsön el hasznos és kellemes órákat a történetekkel eggyé válva. A mai feladat bográcsozás lett volna, de akinek nincs ilyen lehetősége otthon, lábasos-fazekas megoldást is választhatott, a lényeg, hogy készüljön egy finom paprikás krumpli a gyerekekkel. 
Mi a kerti konyhában főztünk és kihasználva az engedményt, miszerint nem kötelező szóról szóra követni a Nyár a szigeten eredeti receptjét, a kedvenc verziónkat készíthették a gyerekek. Nálunk a házi kolbász mellett virsli a került bele és a nagymamám receptje alapján hatalmas nokedliket is szaggattak kanállal mindketten. 
Isteni finom lett. Ráadásul a hagymát és a paprikát mi magunk termesztettük az ebédhez. Jól megdolgoztak vele, de megérte. :)
Apropó, Albinak varrnom kell egy újabb fiús kötényt, mert kinőtte és ezt a piros pötyit Alíztól kölcsönözte. :)













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése