2018. szeptember 16., vasárnap

Vitaminok / Vitamins



A szeptember megannyi vibráló szépsége és kellemes fényeken át melengető napsugara mellett egy kiszámítható, jól ismert meglepetéssel rúgja ránk az ajtót az óvodakezdéskor.  Ez pedig nem más, mint a közösségi bacik és vírusok. Eddigi ismereteim szerint általában a család ovis méretű tagja a beszerző és egyben az elosztó is. Mosolyogva csempészi be a hétköznapjainkba kecses kis köhintésekkel amit összeszedett és ahogy a szervezete erősödik, ő tovább is rollerezik és futkározik vidáman, miközben mi többiek nem látunk a takonytól a továbbiakban. Persze minden évben rákészülök. De minden évben lekaszál bennünket.  :))
A lehető legtöbb friss gyümölcs és 100 %-os vagy frissen facsart lé mellett szoktam vitamindús finomságokat is kutyulászni. A konyhapulton mindig ott van egy kis tálkában a jó sűrű mézes, gyömbéres, fokhagymás, citromleves szirup, aki arra jár, kanalazhat belőle. 
Ma pl. nyers céklasaláta volt soron. Gyakran készítem, és bár némi pancsolással jár, megéri nagy tételben gyártani. Nagyon finom, akár csak úgy kanalazva is.
Vacsorára kovászos rozskenyérre került pulykasonkával, tojással.
A recept nagyon egyszerű: 1 friss cékla, 1 alma, 1 fej lilahagyma összeaprítva és elkeverve 1-1 evőkanál citromlével és mézzel. Én rögtön négyszeres mennyiséget készítek belőle.

Ti milyen házi finomságokkal támogatjátok a család egészségét ősszel és télen? Szívesen olvasok erről, ha van kedvetek írni róla.





3 megjegyzés:

  1. Ó, ezek a bacik, vírusok... a vitaminok és a szép idő talán segítik
    a gyors gyógyulást!
    Ott a háttérben milyen szépek a növények:)
    Hajrá vitaminok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A háttérben a varjúhájak sora pompázik. Nagyon-nagyon szeretem őket!

      Törlés
  2. Oh, a szeptemberi napok nagyon cselesek! Reggel olyan hűvös van, hogy jól fel kell öltözni, délben pedig majd megsül az ember a hőségben... na és este újra hűvös van..ilyenkor lehet megfázni... Én is mielőbbi gyógyulást kívánok! :o)
    Nálunk rengeteg tea fogy ilyenkor, főleg gyógytea :o)
    Nagyon guszta ez a szendvics!!! Köszönöm a céklasaláta receptet! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés