2018. augusztus 27., hétfő

Olvasás / Reading



Még az olvasásnál maradva....ha visszatekintek a nyárra, nem hiszem, hogy tudnék bárminek jobban örülni mint, hogy Albert ennyire szeret olvasni. Bármikor leül a választott történettel, ha épp nincs jobb dolga napközben. Vagy bekuckózik este a könyveivel a szobájába és nem egyszer előfordult, hogy mire felébredtünk reggel, már égett a szobájában a kislámpa...Olvas a kocsiban és mindig tesz könyvet a kirándulós hátizsákjába, ha útnak indulunk. Emellett néha felolvas a húgának, és szívesen hallgatja még azt is, ha mi olvasunk neki. 
Kicsi korától a játékok mellett leginkább a könyvek körül forogtak a gondolatai, még nem járt stabilan, de már kapaszkodott a kanapéba és lapozgatta a mesekönyveket a nagy ülőpárnán. Nem volt mindig könnyű, megszámlálhatatlan órát olvastam fel dínókról, rovarokról, és mondákat, meg mindenféle hihetetlen sztorikat, meséket, verseket. És ha kérte, ismételtem újra, meg újra a kedvenceket még akkor is, ha már lecsúsztam a fotelben az egésztől. :) 
De minden támogató pillanat megérte, amit erre áldoztunk, és hálával tartozunk a tanítónéninknek is. 
Már összekészítettük a nyári termés egy részét, mert nálunk be lehet vinni a kiolvasott könyveket a suliba megmutatni.
Nagyon büszke vagyok rá, és remélem, elkíséri majd élete során a könyvek szeretete.




4 megjegyzés:

  1. Névtelen27/8/18 20:25

    Kedves Modeszta! Gratulálok a kis olvasónak,örülök annak a gyereknek aki szereti a könyveket.Biztos vagyok,hogy később is megmarad az olvasás szeretete.Volt nálatok is ajánlott olvasmány nyárra? Az is jó,mikor a mi régi könyveinket olvassák.Örülök,hogy a lányok is nagy olvasók lettek. Az ajándékok közt, mindig volt könyv,és kicsi koruktól olvastunk nekik is.Sok könyvünk van,sajnos már párat dobozoltunk,mivel mind nem fér ki.Kicsit én kevesebbet olvasok,mivel barkácsolok is,de a férjem az könyvbúvár,ajándéknak csak könyv.Igazából nem is tudom,mitől függ a gyerekeknél az olvasás szeretete.Sokan olvasnak estimeséket,és mégsem lesznek könyvolvasók.Már Dorkának is megvannak a lefekvés előtti könyvei, amiből olvasni kell,pedig csak 2 éves.Ha jön,a könyvek is jönnek.Sok vár még rá,ami a lányoké volt.Bízom benne,hogy könyvszerető lesz ö is.További jó olvasást kívánok mindenkinek!Üdv:Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Judit :)) A jó minta elsődleges a családban, ha a szülők olvasnak és rendszeresen leülnek a gyerekekkel könyvezni, az rendkívüli fontosságú. És nem lehet elég korán kezdeni. Nálunk is rendszeresen van könyv az ajándékok között, ünnepekkor, karácsonykor elengedhetetlen.
      Volt kötelező olvasmány, sőt olvasónaplót is kellett írni. Ezt is végigrágta Albi becsülettel, örültem neki, mert pl. az olvasónaplókat én ki nem állhattam anno :))
      Kicsi Dorkának jó lapozgatást, szép könyv élményeket kívánok szeretettel!

      Törlés
  2. Jaj, de jó képek! Dani most lesz elsős, de 2 kis könyvet kiolvasott a nyáron. Nagyon remélem, hogy nálunk is szeretnek majd olvasni a gyerekek. A világ egyik legjobb elfoglaltsága az olvasás! :)
    Külön köszi a könyvajánlókat. Felírtam őket, majd jól jönnek később. :) Olyan szép ez a Ropi sorozat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A ti gyerekeitek biztos, hogy fognak olvasni!!!
      Daninak mindenféle jót kívánok a suliban, hihetetlen, hogy már ekkora!

      Törlés