2018. július 28., szombat

A kicsi kamra / The Little Pantry


Már tervezem egy ideje, hogy a konyhája mellé egy saját kamrácskát is készítek a kislányomnak. Az idei szülinap ideális alkalom volt arra, hogy legyen az ajándékok között egy "igazi" spájz, ami innentől csakis Lizié lesz. Mindig is érdekelte a kamránk, szereti nézegetni, igazgatni a tartalmát. A nyári szezonban pedig gyakran figyeli a konyhában, ahogy a lekvárokat, szörpöket készítem, fűszereket szárítok, hogy aztán újra szépen megteljenek a polcok csinos rendben. A kiürülő tésztás és száraz tartalmú üvegeket is mindig együtt töltjük fel a család számára a boltból, így ilyesmi is készült kicsiben. A kamrácska egy fűszerpolcból alakult és kezdetnek található rajta az üvegekben betűtészta, szív alakú tészta, spagetti és barna tészta, rizs, levesgyöngy. Liszt és cukor, levendula a kertünkből és igazi lekvár is. Került a polcra teásdoboz, a falára egy kép, fa spulnira madzag. És itt tartjuk a babák szívószálait. :) Varrtam egy kicsi konyharuhát és a mini pirospaprikát is mi termesztettük. A régi gyógynövényes dobozkát apró fűszeres tasakokkal töltöttem meg. 
Szép kiegészítője lett a kis konyhának, és sikerült örömet szerezni vele.













2 megjegyzés:

  1. Olyan nagyon aranyos! A gondolattal már én is játszottam, hogy kéne egy ilyen. De egy dolog aggaszt: a játék hevében nem borítgat össze mindent? :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell beszélni, hogy ez játékliszt, nem kell igazából mindenbe beleönteni. A pancsolás meg a trutyakolás mindenféle anyagokkal, az kinti, teraszos játék. :)))

      Törlés