2018. május 27., vasárnap

Gyermeknap / Children's Day



Miután hazaérkeztünk, elég hamar belecsaptunk a levesbe, munka, ovi, suli, én még szombaton is dolgoztam. :) A mai volt az első nap, amikor igazán pihenhettünk egy jót, ezért úgy döntöttünk, ki sem mozdulunk itthonról. A gyermeknapi uzsonnához az Angliából hozott vidám tengerparti alátétekkel terítettem. Sokáig vigyázunk majd rá, hogy emlékeztessen az ottani hangulatra. Vaníliás-túrós édességek voltak ma soron, készült egy kisebb a kertünkben termő erdei szamócákból és egy cseresznyés-citromfüves isteni finom változat is. Az egyszerű receptet kommentben találjátok.

A doboz az asztalon egy közös ajándék a gyerekeknek, mi ezt gyereknapon így szoktuk, együtt kapnak valamit, ami rendszerint egy kerti, vagy kültérben is használható játék. Előre gondolva már a közelgő nyári szünetre. Idén egy fa óriásdominó készletet rejtett a csomag, nagyon örültek neki mindketten, azonnal birtokba vették a Bagolyvár padlóján.

A mi kis kerti gyerekházunk a Bagolyvár is felkészült a szezonra, minden frissen mosva, illatosan került a kitakarított kuckóba. Változás az eddigiekhez képest, hogy a pici rajzasztalt a kisszékekkel nagyobbra cseréltük, most már így kényelmesebb lesz mindkettejüknek. Kapott egy szilárd burkolatú kis teraszt is tavaly, így egyszerűbb, tisztább kipakolni a házikó elé és még elfért a terasz előtt egy saját kis virágoskert is. Kihordtunk újabb könyveket a könyvespolcra, hiszen ennek a házikónak az elvonulós játékon túl a számunkra legkedvesebb funkciója, hogy sokat olvasunk itt együtt nyáron.

Olyan volt ez a nap, amilyennek Ők szeretik, hiszen Róluk szólt. Napsütötte, vidám, színes, illatos, finom. :)



















6 megjegyzés:

  1. http://modest-home.blogspot.hu/2016/05/gyors-epres-turos-fast-strawberry.html

    VálaszTörlés
  2. Az jutott eszembe - nem először - hogy hihetetlen jó lehet nálatok gyereknek lenni... szó szerint mesés gyerekkoruk van. Olyan jólesős még csak látni is!!! :) Vajh hogy fognak visszagondolni majd később minderre...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én is kíváncsian várom. :)))))
      Albi egyelőre azt mondja, hogy nem fog soha elköltözni. :)))
      Alíz meg alig várja, hogy férjhez menjen, ezért ő gondban van, hogy hogy oldjuk ezt meg, mert itthon a legjobb. :)))

      Törlés
    2. Hiába, bővíteni kell a Bagolyvárat :) :)

      Törlés
  3. Tudod, mindig mondom Szabinak, hogy azt bírom Bennetek a legjobban, hogy olyan bátrak vagytok! Mertek bevállalni kis berendezett kuckókat a kert másik végében is /meg még sorolhatnám/. És nem látom a rinyát, hogy jaj, hogy fog kinézni az az ágy, ha a gyerek a homokozóból egyenesen befekszik oda cipőstől könyvet nézegetni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hja, hát minek annyit rinyálni, csinálni kell. :)))
      Nem fekszenek be homokos lábbal, de ha meg mégis koszos lesz, kimossuk. :))) Nyár van, hadd élvezzék

      Törlés