2017. február 17., péntek

Mosás / Washing

A kislányom már itthon van egy ideje, így most  fix segítségem van a házimunkában. 
Végül is nem sietünk sehova. :D
Hároméves, és annyira szeret mosni, hogy öröm nézni. A pályaválasztási listáján első helyen van a mosónő, másodikon a pék és erre mit mondhatnék,  hisz sütni szeret, és ha már úgyis felpattanunk egyszer hajnali négykor, alkalmas is. Minek annyit aludni.
No a lényeg, ha azt mondom, most mosunk, teregetünk, hajtogatunk, rögtön szalad.. Egyedül pakolja be a szétválogatott ruhát a gépbe. Pedig nem is normál, hanem nagy batár méretű mosógépünk van. Egymás után 3-4 kört is gond nélkül végigcsinál. Aztán adogatja a vizes ruhát, mert a szárítógépet nem éri el. Amit nem gépben szárítunk, hordja utánam, és mindenhez tudja, milyen vállfa való, mert amit lehet, vállfán szárítunk. Már így adja a kezembe. 
Segít leszedni a száraz ruhát, és amíg én hajtogatok, mindenki szobájában előre kinyitja a megfelelő fiókokat, szekrényajtókat, és mindent a helyére visz...
(Pakolászás közben pedig egész jó dallamokat talál ki pl. a bátyjától tanult német versre, úgyhogy én azért majd felpöccintek pár új ötletet arra listára. :D)

Már alig várom, hogy kint teregessünk a kertben, a meleg tavaszi szélben, mert azt különösen imádom.
Mindig azt támogattuk, amivel a gyerekeink szívesen foglalkoztak, így természetes, hogy Alíznak van saját ruháskosara, vasalóállványa, most készül neki egy mini szárítóállvány, mini csipeszekkel.

Kettőnknek hímeztem ezt a kedves képet, nemsokára meg fogom mutatni végső formájában is, mi lesz belőle.



4 megjegyzés:

  1. Ezzel a mintával még nem is találkoztam, pedig kb. fél évvel ezelőtt vért izzadva kerestem a mosókonyhába valami odaillőt. :)
    Olyan édes, csupaszív kislány Lizi. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsi Virágom, úgy szeretem, mikor ilyen lelkesen csinál valamit! :))

      Törlés
  2. nálunk is önállóan bepakol a gépbe, és teregetésnél is segít, bár olyan sebességgel adogatja a ruhákat, hogy 4 pár kar kellene hozzá, h. bírjam a tempót. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! :)))) És szegénykéknek ilyenkor már tele van a padlás azzal, hogy "várjál, várjál" :)))

      Törlés