2017. február 27., hétfő

A hippik szíve / The Hippies' HeartA kisfiam iskolájában az a szokás, hogy a farsangon a gyerekek nem öltöznek  be egyesével, hanem az egész osztály egy témában ugrik jelmezbe, és együtt készülnek egy színpadi előadással. Amit az egész iskola és a falu apraja-nagyja előtt adnak elő. Idén a Hair című musical zenéjére táncoltak  egy fergeteges produkcióban.
Áldottak vagyunk, hogy Albertnek ilyen különleges és sokszínű tanítónő jutott, és hát elfogultság nélkül állíthatom, hogy a hétköznapi kemény tanulás és a jó hangulatban együtt töltött idő mellett erre a bulira is valami egészen rendkívülit alkottak együtt. 
A tanító néni ötlete alapján kapták a kis hippik egységesen ezeket a gatyatrapézokat a farmerre, amit egy ügyes anyatárs készített el az osztálynak. 


A srácok. :)
Pirosban az enyém. :)


A nap végén a trapézokat, csukló- és fejpántokat megkapták a gyerekek emlékbe és hazahozhatták.


A miénket aztán szétszabtam itthon és megvarrtam belőle a tanító néninek emlékbe ezt a csicsás hippi szívet. Minden anyagból jutott bele, amit a gyerekek viseltek. Az aljára színes gyöngyöket fűztem, az osztálynévsorral , minden gyöngyre egy-egy név került. Nagyon örült neki, és remélem, ez az osztály-szív is örökre emlékeztetni fogja erre a napra és a nagy sikerre, amit elért a gyerekekkel.
A szülőknek ismét leesett az álla az előadástól, mi örökre emlékezni fogunk rá, az biztos. :)Két szívet varrtam, mert Albi is meg szeretett volna egyet őrizni.


Peace.  :)


4 megjegyzés:

 1. Nagy kincs egy ilyen közösséget építő tanító néni! :)
  Hair - a klasszikus. Megszámolni se lehetne, mennyi
  iskolai produkció született már belőle!
  Nagyon jó volt az előadás, ahogy írtad. Gratulálok. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nagy kincs! Szerencsések vagyunk! :)

   Törlés
 2. Az eszem megáll! Egy ilyen tanító valóban nagyon ritka és megbecsülendő. Az utolsó kép hihetetlenül jó lett! :))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még szerencse, hogy őrült hajrázás is volt, mert úgysem tenném ki mások gyerkőcét élesben. :)))
   Persze nem csak ebből állt a dolog, hanem egy nagyon jól elkapott, kifejező koreográfiából.

   Törlés