2017. január 19., csütörtök

Tervezgetés / Planning


Kint még hó, jég és mínuszok, de a nap már besüt az ablakon,és a fotelben üldögélve melegíti a talpunkat. :)  A boltok polcain már ott vannak a jácintok, tulipáncsokrok. Lassanként tavaszi színekben zsibonganak a kertészetek. 
Nincs mese, egy hobbikertészben ilyenkor már beindulnak a folyamatok, a vágyakozás, tervezgetés, jegyzetelés. Egyébként is a tél végi időszak csendje a legjobb időszak erre.
Idén néhány új növénnyel és egy teázó-pihenőhellyel bővül a kertünk, amihez már múlt  nyáron hazahoztam a bontott, kazettás ajtókat. Elférne még egy új, kényelmes ücsörgős sarok a kerti konyha mellett a teraszon.
A Kertnézőben programmal is elmerülünk a szervezésben ezen a héten. 
Idén is lesz olyan alkalom, mikor kinyitjuk a kaput és látogatható lesz a kertünk az érdeklődő kertbarátok számára. Erről és a jelentkezés módjáról még írok, ha kialakulnak a részletek. Addigra szeretném végre befejezni a kertünk térképét is, a piszkozattal már megvagyok, jöhet a rajzolás.
Bizony, nem is tart már olyan sokáig a láblógatás, hamar eljön a kertszezon! Alig várom. :)

8 megjegyzés:

  1. Csini a mamuszod! :)
    Ezt a tervezést nekem is nagyon el kéne kezdenem, de egyelőre azt sem tudom, a kert melyik csücskével kezdjem. Itt még tervben van nálunk pár éven belül egy költséges térkövezés mindenfelé, majd utána lehet véglegesíteni a kertet. De azért vannak területek, amik már így is szebbek, mint akkor voltak amikor ideköltöztünk. :)
    Arra az új teázósra kíváncsi vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt mondanám, hogy a kert vázához jó lenne, ha meglennének nyomvonalak, járdák, kerti építmények. Igaz, hogy mi hamarabb kezdtük felásni a kertet, és csak utána rakta Peti a járdát, de már tudtuk, hogy is lesz pontosan. Ahol biztosan ágyás lesz, oda már érdemes szigeteket kialakítani, hadd fejlődjenek a növények. :)
      A teázóst majd úgyis mutatom. :)

      Törlés
    2. Ha Szabi bátrabb és ügyesebb lenne, akkor kicsit spórolnánk a térkövezéssel, de nem az.
      Én meg bátor vagyok, de azzal nem mennénk sokra. :)))

      Törlés
    3. Szabi simán meg tudná csinálni, Peti is életében először csinálta és jobb lett, mint bármilyen mesteré!!
      Csak, hát az idő-idő-idő....de ezt ismeritek ti is. Most lehet, hogy nem kezdenénk mi sem bele. :)))

      Törlés
  2. Mi is tervezünk már gőzerővel, mert egy nagyberuházás miatt át kell költöztetnünk a hatalmas fűszerkertünk. És a levendulás kiülőnket is szeretném véglegesíteni. És talán idén nyár végére lesz fedett teraszunk is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen titokzatos vagy! Nagyberuházás? Azért nem autópálya, ugye? :DD
      Nagy tervek ezek, kitartást, sok erőt hozzá, biztosan nagyon jó lesz, ha kész lesz!!

      Törlés
  3. Nem autópálya. :-) Környezetbarát szennyvíztisztító rendszer. Két óriási aknát ásnak a kertben. Állítólag egy nap alatt elkészülnek vele, és még be is füvesítik a tetejüket. De a nagyobb a kedvenc magaságyunk, és a tavaly telepített birsalmafák helyére kell kerüljön, a kisebb pedig a fűszerkert helyén lesz. És mivel önkormányzati beruházás, csak annyit tudunk, hogy júliusban készül

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhhm az igen!! Hát..hajrá Bettus!
      Viszont Vilmos egész nem elnézegeti majd csendben a munkálatokat! :))

      Törlés