2017. január 7., szombat

Hideg / Cold

No, azért -17 fok, az már tél. :)


10 megjegyzés:

 1. Igen, kell a gondoskodás a csepp kis madaraknak,
  és télen is adjunk nekik vizet, mondják a szakemberek!
  Persze, hamar megfagy, ezért újra meg újra cserélni kell
  a friss vizet!
  Csip-csip - köszönik majd hálával.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, és ha elkezdjük, nem szabad abbahagyni!

   Törlés
 2. Igen, végre van hó is, hideg is! :)
  Képzeld, hozzám nem jönnek a madarak... :( Októbertől kinn vannak a golyók, az etető magvakkal, és egy árva látogatója sincs... nem tudom, mit rontottam el! Pedig madár volt a nyáron, még az erkélyen is megpróbáltak fészket rakni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk is voltak ilyen évek!! Hogy messze nem fogyott el, amit betáraztam. De gyakori az is, hogy inkább enyhébb, csapadékosabb időben jönnek. Rigónk viszont több van, mint máskor. Eszegetik a díszalmát.

   Törlés
 3. Az! Mondta is Szabi, ha így folytatódik, nem lesz elég a 7 köb fa, amit vettünk fűteni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. És mire ez kiderül, már nehezített pálya lesz száraz fát venni. :))
   Ismerős. Ha több helyünk lenne, több fa is száradhatna itt szépen a fedett kocsibeállón. De kell a hely a kocsinak, mert nem fér be a garázsba. :D

   Törlés
 4. A madáritatóval kapcsolatban: én többször megfigyeltem már, hogy olyankor, amikor órákon át esik a hó, a cinegék szinte megállás nélkül járnak az itatóra, látványosan többször, mint száraz időben. Nem tudom mi az oka, de havazáskor érdemes erre odafigyelni. Már amennyiben lenne még valaha órákon át tartó havazás persze. A kép nagyon harmonikus. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ebben van igazság, amit írsz Bea!
   Nekünk is van madáritatónk és más egyéb direkt és nem direkt lehetőség az ivásra. De az én helyzetem annyival egyszerűbb, hogy ha nem tudok odafigyelni valami miatt, mindig tudnak inni a tóból is. Az összes madarunk rájár a tó vizére. Teljesen pedig csak ritkán fagy be. Valamennyi szotyogós rész mindig van. :)

   Törlés
  2. Az szerencsés helyzet, ha a tóból mindig ihatnak. Még a madarak is olyan szépen élhetnek nálatok és erre csak azt tudom mondani: De jó! :-)

   Törlés
  3. Pont ilyen kertet szerettünk volna, ahol növény és állat is jól érzi magát. :)
   No meg mi is azért. :)))

   Törlés