2016. december 4., vasárnap

A nyolcadik születésnap / 8th Birthday



Ismét eltelt egy szép hosszú, tartalmas év,  ismét szülinapot ünnepeltünk, a kisfiunk 8 éves lett.
Ugyanakkor, mintha tegnap lett volna, amikor tavaly egy nagy fekete terítőt vasaltam a Csillagok Háborúja szülinaphoz, ezért mégis hihetetlen, hogy így elillant az idő.

Albert nagyon szereti a tematikus ünnepeinket és én nagyon igyekszem, hogy valóban örülhessen az aktuális kis kedvenceinek. A fantáziájának és a jó természetének köszönhetően teljesen bele tud helyezkedni a tárgyak és dekoráció adta hangulatba.
Én csak figyelek, tervezek, igyekszem találóan megkomponálni a dolgokat, úgy, hogy csinos is legyen, de semmiképp se erőltessem rá a saját akaratomat, aktuális ízlésemet.
És ez mindent megér, mert ő igazi gyerek, ugrálni tud örömében ezeken a napokon, amik csakis róla szólnak és hároméves koráig visszamenőleg minden egyes szülinapjára pontosan emlékszik.

Idén talán könnyebb dolgom volt egy kicsit. Bár még tart a lelkesedés a régi kedvencek iránt is, de úgy alakult, hogy Berg Judit mesehőse, Rumini a hajósinas kiütötte a Star Wars-t a nyeregből. :)

A szombat délelőttöt Budapest I. kerületében kezdtük a Mária téren. Melegen felöltöztünk és a csípős napsütésben elvittük a gyerekeket a Rumini játszótérre.
Mindkét gyermekünk nagy játszóteres, semmi nem tántorítja el őket, és tény, ha sínadrágban mész játszótérre, tuti, hogy nem lesz tömeg, mindent százszor kipróbálhatsz.
Ezt a helyet csak ajánlani tudom, nagyon jól megcsinálták.
Látva, milyen nagy volt mindkettejük öröme, mosolyogva fagytunk kockára míg ők szaladgáltak és nekem forró csokik táncoltak a szemem előtt.

Ez utóbbi otthon várt bennünket szívószálra húzott zászlók kíséretében...










A terítéshez használtam másféle kiegészítőket is a hangulatteremtés miatt,  próbáltam eltalálni a színeket, ne feledjük, a könyveknek fekete-fehér az illusztrációja.
(Nehezebb volt  fotózni a konyha-étkező átalakítás miatt, hogy ne az itt-ott hiányzó részletek és a csatatér tegye emlékezetessé a képeket. :)

Albert idén nem kért tortát.
"Tudod mit szeretnék én nagyon, Mama? A csokis muffinodat és kürtős kalácsot, a kedvenceimet."
Hát így esett, hogy megsütöttem életem első kürtősét itthon, ráadásul sütőben. Készült diós, kakaós és fahéjas is, mind finom lett!
Az asztalra csak a szülinapra szánt finomságokat tettem, de a konyha tele van jótékonysági vásárokból hozott házi sütikkel. :)

Az ajándékok között természetesen volt újabb Rumini könyv és figurák. Rozi, az egérkislány Alízé lett, ezzel eleget tettünk a szokásnak, hogy szülinapokon jut egy kicsi ajándék a másik gyerkőcnek is.

A csillagos nagy párna is most készült, mert a Titoktündér c. könyvet is olvasom Albinak esténként és emiatt a történet miatt kért meg, hogy varrjak neki, szeretne ő is egy saját Varázspárnát!

Nem is lehet semminek úgy örülni, mint egy gyerek őszinte örömének.
Életünk kincse ez a kisfiú. :)




















11 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot kívánok Albertnek!!!♥
    Mi is nagyon szeretjük Rumini történeteit és őszintén megvallva én is nagy izgalommal olvastam őket felnőtt fejjel is...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönjük Timi!
      Ha jön az esti Rumini olvasás, még a legnagyobb lendületet is be lehet fékezni. Előbb-utóbb. :))))

      Törlés
  2. Isten éltesse sokáig Albit! :)
    Fantasztikus szülinap kerekedett, ismét le a kalappal előtted! :)
    Egyszerűen nem tudom beazonosítani, hol van az asztal. Az a fehér fal valami új, ugye? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Köszönjük az ünnepelt nevében is!
      Igen, az a fehér lesz a hátsó fala a kamrámnak. Az eleje a konyha felé néz, tehát ami a kamra polcain van, az csak a konyhából látszik.
      A tetejére Peti most(anában) csinálja a pultot, az még hiányzik, ez kicsit látszik is azon a képen, ahol Albi ölelgeti a bálnát. :)
      Megvan? :))

      Törlés
    3. Nincs. :))))) Elolvasom még egyszer amit írtál, hogy fel is fogjam. :)

      Törlés
    4. Ott az étkezőasztal a kandalló előtt. És egy ilyen kb 1 m magas kis fal választja el a konyhától, ez új. Merőleges a kandallóra. A hátulja az asztal felé fehér. Az eleje meg kamra. :D Gyere el vendégségbe, az egyszerűbb. :D

      Törlés
    5. Először Ti, aztán mi. :)))))

      Törlés
  3. Isten éltesse az ünnepeltet! Rumini nálunk is nagy kedvenc, ez a játszótér nagyon jó! És nagyon ügyes vagy! Ruminiéket te horgoltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajdehogy! :)))
      Nem tudok horgolni!
      www.mamazon.hu

      Köszönjük a köszöntést! :)

      Törlés