2016. szeptember 25., vasárnap

Három hónap / Three Months



Tudjátok, mi lesz három hónap múlva? Bizony, karácsony! Ma belegondoltam ebbe....mához épp negyed évre arra a napra ébredek, ami számomra a legnyugodtabb, legbékésebb egész évben. December 25-én sok minden lesz mögöttünk, készülődés, rengeteg kézimunka, barkácsolás, sütés- főzés, izgalmak és mindennek a csúcsa, a szenteste a családdal. 
De 25-én reggel, mikor felkelek, csak készítek majd egy kávét és kibontok majd egyet ebből a lekvárból reggelire. Nem lesz semmi dolgom, itthon leszünk egész nap, begyújtunk, zenét hallgatunk, karácsonyi meséket olvasunk és örülünk egymásnak, az ünnepnek, játszunk az ajándékokkal. Negyed év. Nagyon hosszú és egyben nagyon rövid idő kivárni! Bennem már elkezdődött!

A készülődés jegyében ismét egy karácsonyi lekvárt főztem. Ezt most 3:1-ben Dzsemfix-szel, és higgyétek el, megéri belefogni, mert ebben a lekvárban benne van az igazi ünnepi ízélmény, nagyon finom, ugyanakkor nagyon egyszerű. Az a jó benne, hogy a hozzávalói mindig beszerezhetők, így télen is elkészíthetjük, vendégségbe, vagy karácsonyi ajándékként is vihetjük! Nálam már meg is vannak a célszemélyek! :)

Bekészítek a lábasba 1200 gr apróra vágott gyümölcsöt, (narancsot és almát felesben),
350 gr cukrot, 1 csomag Dszemfixet, 2 kupaknyi rum aromát, és egy csapott teáskanál Kotányi Mézessütemény fűszerkeveréket. Mikor már meleg, de még nem forr, botmixerrel pürésítem. 
Ha kész, ebből a mennyiségből 6 db 220 ml-es üveg lekvárunk lesz, és egy kis maradék, mert maradék az kell! :)

Szóval már csak 3 hónap...







10 megjegyzés:

  1. Szerintem se lehet elég korán elkezdeni a készülődést! A tiéd izgalmasnak tűnik :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én akkor sem lettem kész karácsonyra, mikor augusztus végén kezdtem! :D

      Törlés
  2. Micsoda jó képek! Fantasztikus, hogy átjön a hangulat a képeiden! :)
    Mivel a csokis-banános meggylekvárod is évek óta készítem, minden évben az előző év dupláját, így ezt is ki fogom próbálni. A leírás alapján nem lesz ez sem csalódás. :)
    Én minden évben szeptember 1-től karácsonyra készülődős hangulatban vagyok. Oké, a menüt még nem tudom, de a teríték, az ajándékok, a dekoráció kezd letisztázódni a fejemben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, hogy szeretitek a lekvárt! <3
      Fotók...Amikor elszöszmötölök a képek készítésével, az csak 5-10 perc, de nagyon jó kikapcsolódás, azok csak az én perceim! :)Mert igazán a kézimunkázás sem az, mert mindig ott vannak a törpék körülöttem. Na, ezért is kell elkezdeni időben készülődni, már, ha van olyan, hogy időben. :))

      Törlés
  3. Kedves Modeszta, etikettre nyomtatod a címkéket? Minden lekvárodnál más és más, változatos, tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nyomtatni nem nagyon szoktam, de még lehet, hogy fogok. :)
      Szeretem őket kézzel megírni, és az egyforma lekvárok egyforma külsőt kapnak. A tetőket is eszerint varrom rájuk. Ez utóbbi egyébként készen kapható vignetta a gazdaboltból. :)

      Törlés
  4. Nagyon szépen köszönöm a receptet, tuti el fogom készíteni szuper ajándékötlet!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ízletesnek ígérkezik. Köszönöm a receptet. Ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés