2016. augusztus 18., csütörtök

Mesterségek Ünnepe 2016 / Festival of Folk Arts 2016



És elkezdődött! 
30. Mesterségek Ünnepe.
Sok éve járunk már, szerintem eddig a felén legalább ott voltunk. :)  Ma is térdig jártuk a lábunkat, a gyerekek is szó nélkül ámulták végig, és imádtuk. 
 A legnagyobb kézműves ünnep, maga az igényesség, magyarság, igazi mestermunkák, érték, hagyományőrzés, népi játékok, mesék, múltidézés. A díszvendég Kína.
Menjetek Budára, még három napig tart! :)











































7 megjegyzés:

  1. Jaj, mennék én, ha nem lenne olyan messze.
    Köszönöm a képeket, tökéletesen visszaadják a hangulatot. Így mégis kicsit én is ott tudok lenni.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egyszer elindultok, én ajánlom az első napot!

      Törlés
  2. MIndig nagyon szerettem volna elmenni, de sok-sok évig valahogy nem jött össze. Aztán két éve sikerült. Nagy élmény volt, remélem még lesz alkalmam elmenni (sajnos tőlünk nagyon messzire van). A képeket nézegettem, és megjegyezném, hogy gyerekkoromban pontosan ilyen teknében fürödtünk és pontosan ilyen babakocsim volt (sajnos nincsen meg, odalett az élet nagy süllyesztőjében. Köszönöm a képeket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy benéztél és írtál! :)
      Ilyen hely ez, az ember mindig talál valami szívmelengetőt.
      Tényleg olyan jó hangulata van az egésznek, ami még akkor is kitart, mikor már eljön az ember. Remélem, még sokszor eljutsz te is!

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ugye nemezeltetek labdát, vagy bármit Budai Kinga barátnőnknél? ;-) Évek óta készülünk mi is, egyszer csak oda is érünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, a vásár megvár, és tényleg egész napra érdemes menni, szóval tény, hogy könnyebb, ha picit nagyobb a gyerkőc. Így is annyi helyen megálltunk, kipróbáltunk ezt-azt, de bevallom, csak olyanokat, amik viszonylag hamar megvannak, és már mentünk is tovább. :)

      Törlés