2016. augusztus 3., szerda

Előrelátás / ProvidentMegérkezett a tűzifa, felpakolva szuszognak a hasábok a  kocsibeállón. 
Minden nyáron van egy-egy hét, amikor illatélmények keverednek a kert levegőjében, amikor kissé egymásra csúsznak a téli ünnepek emlékei és a nyár hangulata.
Ezt olyankor érzem, mikor a frissen érkezett hasábok már ott illatoznak a garázs mellett, az előkert levegőjét pedig még betölti a lonc, rózsa és petúnia illata. Ilyen változékony, párás időben erősebben keveredik ez a kettő, és mikor hazaérve kiszállok az autóból, ettől mindig nosztalgikus hangulatom támad, amiben azt sem tudom, mire vágyjak. :)
Frontok jönnek-mennek, benneteket is megcsapott mostanában egy-egy hűvös napon az a kellemes borzongás? Ami már előrevetíti, hogy milyen jó lesz betakarózni az őszi napokon, és készíteni a lelkünket az ünnepekre....
Nálunk már szárad a fa és készült karácsonyi szilvalekvár is. Rummal, mézeskalácsfűszerrel.
Mert vége lesz a nyárnak. :)


14 megjegyzés:

 1. Mintha itt lennél velünk...A gyönyörű táj, a virágok, a hegyek és a rengeteg gyönyörűség mellett rá vagyunk cuppanva a farakásokra. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, értelek! :))))
   Farakásmániások. :)))
   Már nekem is hiányzik Ausztria.

   Törlés
 2. Kellemes hangulata van a fotóidnak,
  és az a lekvár biztosan nagyon finom.
  Gondoskodó vagy. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Kati! Igazából a fáért a férjem a felelős, ilyen dolgokban Ő is nagyon gondoskodó. (Másban is.)

   Törlés
 3. Kedves Modeszta!

  Ez gyönyörűséges! És az a lekvár... Ha nem nagy titok, megosztanád, hogyan készíted? Roskadozik a szilvafa...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Hajni! :) Nem titok, de még próbakörön van, bár a maradék, ami nem fért üvegbe nagyon finom volt.
   Fahéjas-rumos szilva vagy almalekvárt már készítettem, az is nagyon jó ízű! Ha kipróbálod a szilva kilójához egy kávéskanál mézes fűszerkeverékkel és szintén egy kanálka rumaromával, akkor szerintem jó lesz. Jó szilvaszedést! :)

   Törlés
 4. Ahhh, nagyon szép képek ismét, de igazából a lekvárra csillant fel a szemem. Ki fogom próbálni, még ha az angol fajtából nem is lesz olyan hazai íze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vagy itthon...mikor jössz haza dinnyét enni. :))

   Törlés
 5. Igen, vége lesz, de addig még sok szép élményt tartogat, legalábbis remélem! Pl. a hajtás után végre pár nap szabit is hoz nekem az augusztus :)
  Gyönyörűek a fotóid, lélekmelengetők! Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm és neked pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés!

   Törlés
 6. Most azt próbálom elképzelni hol is lehet ez a farakás nálatok a kertben? Debevallom képtelen vagyok átlátni. :-) Egyszer mintha lett volna szó valami térképről a kertről... az volt végül? Nem emlékszem ilyen bejegyzésre.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, lesz egy nagy méretű, kézzel rajzolt térkép, a piszkozata már nagyjából megvan. Méretarányosan, növényekkel, stb.
   Úgy kell elképzelni, ha állunk az utcán, szemben a házzal, akkor az előkert bal oldala van beültetve a buxusokkal, a jobb oldala pedig le van térkövezve kocsibeállónak. Itt a jobb oldalon végig hátrafelé két méter magas kerítéselemek határolják a telket, emellett van feltéve a fa, és ide parkol be az egyik kocsi a farakás elé. :)

   Törlés
  2. Így oké, köszönöm. Azért jól jön majd egy térkép, az ember látja ezt a sok szép és ötletes részletet, de nem áll össze teljesen. :-)

   Törlés