2016. június 19., vasárnap

Pizza Garden



A ma délutáni pihenőidőben készült egy amolyan mediterrán beültetés a teraszra a kerti konyhánk mellé.
Volt egy nagy, üres, viharvert terrakotta edényem, és néhány használaton kívüli kis fűszerjelölő kőtáblácskám. 
Végül nem ültettem be a cserépbe mindent, ami a táblákon szerepel, de a hangulat miatt meghagytam őket. Felhasználtam egy régi szűrőkanalat is, ami a paradicsom megtámasztásában is segít. Került viszont a cserépbe néhány olyan finomság, amit a tervek szerint majd a házi pizzánkra tehetünk nyári estéken.
Egy tő balkon paradicsom, egy csilipaprika, oregánó, hagyományos és görög bazsalikom. 
Régóta  áll már egy bontott téglából épített fűszerkert a terasz előtt. De fűszerből sosem elég, ez az edényke pedig jópofa színfolt lesz, hiszen gyakran sütünk itthon pizzát, főzünk olaszos ételeket. Egy pici itáliai hangulat is került így a kinti életterünkbe és a tengerparton szedegetett kagylók is bekerültek a cserépbe. 
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészült.








4 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes ez a kis kert! Csak kilépsz a konyhából és máris kéznél van a fűszer :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így igaz, plusz szeretem azt is, ha szép látványt nyújt.

      Törlés
  2. De jópofa! :) Amikor ideköltöztünk, nagy hévvel nekiálltam fűszerkertet csinálni. Aztán rájöttem, hogy egyáltalán nem értek a fűszernövényekhez, azok meg csak nőttek, szaporodtak, virágoztak, én meg álltam, agyaltam, utánaolvastam, hogy melyikkel, mikor és mit kell csinálni. Hú, kész káosz volt /a fejemben és a fűszerkertben is/. Szóval egyszer majd újra nekiugrok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fűszernövények nagyon cselesek! Először is több hely kell nekik, mint az ember gondolná, és szeretnek "meglépni", nem mindet lehet kordában tartani. De ne add fel, ugorj neki szerintem is. :)

      Törlés