2016. május 6., péntek

Hírek a varrószobából / Sewing Room NewsNéhány bejegyzéssel ezelőtt főztem egy kis spárgakrémlevest és ígértem, hogy megmutatom, mit is kezdek a spárga üvegével. El is készült négy darab, és mivel igencsak romantikus lett, ebből a megoldásból tömény is lenne, ha túl sok készülne. Ők így négyen kellemesen üde színfoltjai a varrószobámnak. Sok minden tárolható ezekben a karcsú, magas üvegekben, sokat összegyűjtöttem már és szívesen használom őket. Innen indultunk tehát:


A spárgát én az Aldiban vásárolom. A címkéje viszonylag könnyen lejön, főleg mosogatógéppel lesz szép tiszta.


Először is lefestettem a tetőket. Két réteg szépen be is fedi.Összegyűjtöttem a kellékeket.


A képeket az internetről nyomtattam.


A tető díszítéséhez a kisfiamtól kértem rajzlapot és erre pecsételtem. Akár bele is lehet írni a mintába apró betűvel az üveg tartalmát, de csak az élvezet kedvéért, mert úgyis látjuk, mi van benne. :)


Felragasztottam...


és az üvegeket is feldíszítettem.

Így most helyére került a szalag maradékok egy része...


...a sok kis zsenília pompom..


...és az összes világos zippzár.


Mindig is szerettem befőttes üvegekben rendszerezni az apróságokat, egy kis törődéssel olcsó és kellemes tárolókat készíthetünk magunk is. 

5 megjegyzés:

 1. Nagyon elegánsak lettek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi és örülök, hogy így gondolod! :)

   Törlés
 2. Talán még aranyló színű sárgabarack lekvár is gyönyörűen mutatna ezekben a karcsú üvegekben. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lekvárt csak azért nem nagyon szoktam bele tenni, mert nehéz elérni a késsel az alját. A férjem szerint. :))Elég magas üvegek, az igaz. A praktikus férjek...:)

   Törlés
  2. Jogos. :-) Esetleg hosszú nyelű kanállal. De csak azért venni hosszú nyelű kanalat, hogy kiszedjük ebből a lekvárt... ez megint nem valami praktikus. :-)

   Törlés