2016. május 31., kedd

Évforduló / Anniversary



Június 3-a a mi legszebb napunk. Az évfordulónk napja.
Húsz évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött minden.


Azóta lépegetünk előre kéz a kézben a férjemmel.
Hétvégén tartottunk egy kis évfordulós ünneplést itthon négyesben.
A kertben terítettem, igazán hangulatos és szeretetteli délután lett, rózsaillatban, finom ebéddel, apró, de számunkra fontos ajándékokkal. Azért most, mert úgy alakult hogy 3-án nem érünk majd rá. :)



Életünk legfontosabb eseményeihez mindig bővítettük a készletünket egy-egy Susan Lordi szoborral. Ezt a szépséget erre alkalomra kerestem - a "Körülötted" elnevezésű szobor kifejezetten tortadísz, és ahogy a többi Willow Tree alkotás, meghitten és egyszerűen tükrözi a legszebb érzéseket.




Az egyszerű menü a kedvenceink egyike volt: spenótkrémleves pirított hagymával és baconos-csirkés sült gnocchi. Kiegészítettem még bögrés epres-fahéjas tejberizzsel.





A narancsos gesztenyetortát  magam készítettem, és azt kell mondjam, sikerült eltalálni azt az ízharmóniát ami boldoggá teszi a férjemet. :)




A szintén új (itt éppen tejkaramella tároló) üvegen egy felirat:" Nézd mindig az élet derűs oldalát." 



Bodzavirágok vázákban és a kalitkában, a gyerekek kis kertjéből szedett apró margaréta és a most éppen virágzása csúcsán lévő  David Austin 'New Dawn' futórózsa különbözőségét illesztettem össze az asztal színeivel, hangulatával.





A pici hófehér porcelánszívben a gyűrűimet tartom, amiket a férjemtől kaptam az évek során.


Ez a száraz csokor pedig az asztalon bizony az én hófehér esküvői rózsacsokrom volt egyszer...




A nagy hármas szám is erre az alkalomra érkezett és jönnek még olyan családi ünnepek mostanában ahol fel fogom használni!


A vintage terítőnehezékeim is előkerültek, mert remekül illettek a régi ágyneműből varrt terítőhöz.



A fa hármasért és a szívcsaládért köszönet a Fehér Levendula csapatnak.
A szobor beszerzéséért pedig Zsófinak, a Skandi Trend tulajdonosának.

De a legnagyobb köszönet a kis családomnak jár a lelkesedésért. Ha valakinek hát nekik érdemes készülődni, mert annyira tudnak örülni mindennek! :)



Papa...:)


20 megjegyzés:

  1. Olyan jó olvasni az ilyen bejegyzéseket...mennyi szeretet és kedvesség árad belőle ♥!!! Sok szeretettel gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel gratulálok nektek...... :)

    VálaszTörlés
  3. Hát én most tényleg nem találok szavakat! Tegnap este későn, mikor még csak telefonról olvastalak, még pityeregtem is kicsit, mert nekünk valahogy nincsenek évfordulóink, és nekem nagyon hiányoznak.
    Csodát varázsoltál ismét, egyszerűen süt mindenből a szeretet, az odafigyelés, a törődés.
    Gratulálok Nektek és még sok-sok boldogságos évet kívánok együtt! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mind ott van Benned is Bettus! <3
      Bevallom én is félreteszek dolgokat hogy jusson idő azokra a dolgokra amiből nem szeretnék engedni. Szóval mindig az idővel kell ügyeskedni, de ha tartom magam ahhoz amit fontosnak gondolok, akkor a család is beleszokik a dologba, és már várja, elvárja, együtt készül, együtt örül velem.

      Törlés
  4. Gratulálok nektek! 20 év? Az nagyon sok! :)))
    A terítéket meg csak bámulom és nem találok szavakat. Fantasztikus vagy!
    A csokrot nézve most kicsit fáj a szívem. Most, a felújítás alatt, amikor minden sarkot kitakarítottunk, akkor kivettem a vázából a sajátomat és teljesen széthullott ici-pici darabokra. Remélem, nem jelent rosszat, de nagyon sajnáltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy jelent rosszat! :) Csak szétszáradt az idők folyamán.
      Bizony 20 év az hol soknak tűnik, hol kevésnek. De a gyerekekkel gyorsabban repül az idő az biztos. :)

      Törlés
  5. Gratulálok! Mese szép minden! Nagyon szép példa vagytok! Mi a gyors epres túrós recepteddel ünnepeltük az évfordulónkat. Tényleg hamar elkészült, bár költözés után 2 héttel nem is futotta másra az időmből. A csokromtól a költözéskor megváltam, de a képeken örök emlék marad, úgy volt a legszebb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így is csodállak hogy ilyen nyugalommal veszed az akadályokat, a költözést. Mindig mosolyogsz! Sosem gondoltam hogy példa leszek ezzel az oldallal, de ha másoknak is hasznos belőle akár csak egy-egy gondolat is, akkor nagyon boldog vagyok! A legjobbakat kívánom nektek a fészekrakáshoz!

      Törlés
  6. Minden csodálatos! Köszönöm, hogy velünk is megosztod ezeket a felejthetetlen pillanatokat! 20 év? Kevesebbre gondoltam, nagyon fiatalok vagytok meg a gyerekek is picik! Sok boldogságot kívánok és hasonló pillanatokat, melyeket osszátok meg velünk is, együtt örvendjünk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyerekek kicsik de mi nem vagyunk fiatalok. :)))Csak olyan közepesek. :)))Mivel tudom, hogy nagyrészt hasonló érdeklődésű és hasonló lelkületű olvasók látogatnak bennünket szívesen megosztom, amit megoszthatónak gondolok. És boldog vagyok, ha olyanok mint Te szívesen nézelődnek nálunk!

      Törlés
  7. Visszajöttem erre az oldalra , és mivel most újra előtérbe kerültek nálam a Susan Lordi
    szobrok, szeretnék érdeklődni,hogy ti hol szoktatok venni Susan szobrocskát? Én külföldön vettem egyet ,kettőt pedig kaptam-szintén külföldről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először, évekkel ezelőtt mi is Ausztriából és Angliából szereztük, de most már van beszállítója Magyarországon, Budaörsön, a Skandi Trend.
      www.skanditrend.hu

      Törlés
    2. Tündér vagy,köszönöm!!!!!

      Törlés