2015. augusztus 1., szombat

A kerti lak / Garden House



A kertünk végében álló kis lakról méltatlanul kevés szó esik itt a blogon, pedig fontos része az életünknek. Szeretem díszítgetni és tervezgetni a végső formáját, de valahogy mindig úgy voltam vele, hogy majd akkor mutatom meg, ha egyszer kész lesz. Mert annyi ötletem van még, és sok munka van vele, a benne lévő bútorok is felújításra várnak és újak is érkeznek még. 
Sőt, mivel elég régóta áll már ebben a formában, én már a külső színein is változtatnék...nos, nem kevés idő lesz, mire olyan lesz, amilyennek képzeltem, úgyhogy inkább nem várok tovább, megmutatom, hogyan is néz ki most a hétköznapokon. Nagy forróságban nem tudjuk használni, de tavasszal, ősszel, és hűvösebb nyári napokon tökéletes! 



Ilyen a terasz felől. A kis rózsakert a kerti lak előtt kapott helyet, és a kert ezen hátsó részébe is csak két rózsaboltíven át lehet eljutni. Amint látszik, sajnos az én buxusaimat is negyedeli a hernyótámadás. Pedig ezeket a növénykéket már mind én szaporítottam az előkert buxusainak metszéséből.


Belülről. A nagy komód is felújításra vár, rengeteg tárolóhelyet rejt.


Az ágy nagyon kényelmes, még az előző, kisebb lakásból hoztuk, kétszemélyessé alakítható ikeás Beddinge kanapé. A nagy párnákat használtan vettem, a kicsi lilákat én varrtam, hímeztem.  
Ilyenkor nyáron a halvány lila színek dominálnak a kerti lakban.


A keretek szintén piacosak.



A koloniál foteleken már ott az első réteg fehér festék. Két éve. :) 
Ideje már befejezni, új ülőfelületet kapnak és nagy ülőpárnákat, mert így azért nem olyan kényelmesek. :)
Ezek a fotelek ugyanolyanok, mint a teraszon lévő nagy koloniál kanapé, de más-más helyről jöttek.






A fésülködőasztal vaterás, állítólag egy régi fodrászüzletben állt egykor. Őt nagyon szeretem így, ahogy van, kopottan, az elöregedett tükrével.







Néhány dolgot itt tárolunk, mint például a kisebb napernyőket a sarokban, amiket gyakran használunk. Vagy a megbecsültebb kerti játékokat.




A kerti lak kialakításánál fontos szempont volt, hogy legyen egy hangulatos kuckónk, ahova el tudunk vonulni olvasni, vagy egy délutáni alvásra. Aminek a dekorációját évszakonként lehet változtatni. Nem utolsó sorban pedig, mivel szemben áll a házzal, kialakítottunk egy olyan kiülőt, ami épp ellentétes időben van árnyékban a teraszunkkal. Így a nyári napokon mindig ide terítek, ha a terasz nagyon felmelegszik.
Szeretjük!


24 megjegyzés:

  1. Csúúúcs, ezt bizony én is nagyon- nagyon el tudnám magamnak képzelni!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha bírnád benne nyár közepén az 50 fokot. :D

      Törlés
  2. Hosszútávú tervet szövögetek :) Nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Modesztáéknál az ember akaratlanul is elkezd szövögetni... :D

      Törlés
    2. Én is azóta szövögetek aktívan, mióta idejárok nézelődni a blogra. :)

      Törlés
    3. Juj, csak nem akartok beköltözni? Egyszerre? :D :D

      Törlés
    4. Szerintem jól ellennénk. :)

      Törlés
  3. Nagyon klassz ez így is! Szuper helyen van, remekül berendezve. S még aludni is lehet? Mindent megér! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Most már muszáj lesz mutatnom, ha tovább haladok vele! Köszönöm. :)

      Törlés
  4. Milyen hangulatos kis kuckó!!!
    Gyönyörűek ezek a párnák, porcelánok, képek! Nem csodálom, hogy szerettek idejönni..:o)

    VálaszTörlés
  5. Névtelen2/8/15 11:14

    Kislány koromban sokat időztem a nagyszüleim hatalmas házában. a kertben játszottam, homokoztam Samuval a szürke nyulammal, ettük a temérdek gyümölcsöt a kertből, majd felmentünk a padlásra és néztük, hogy kelnek ki a kis galambok a nagyapám galambtenyészetében a tojásokból...mikor mindezt meguntam, bementem a házba, ahol csend honolt. A napsugarak fénypászmáiban apró porszemcsék táncoltak. A legszebbek mégis a tárgyak voltak, mindnek külön története volt, a sok porcelán, a könyvek, a régi ágy , a szekrények és a textílák mind-mind a saját történeteiket mesélték, valami különös módon a gondolataimmal kommunikáltak.Óvatosan lépkedtem, csak a parketta reccsent néha egyet-egyet és nyugodtnak, kivételesen boldognak éreztem magam ezeken a sétákon....
    Nos, Modeszta, nem írom, hogy a tárgyaid szépek, harmonikusan összeállított kompozícióid vannak, mert nem ez a lényeg, és ezt mindannyian tudjuk akik szeretik ezt a berendezési stílust. A fontos az, hogy szívesen tennék ilyen sétát a ti kerti lakotokban,hogy meghalljam az egyes korok, a tárgyak üzenetét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Emőke...a nyuszi és a galambok kivételével, mintha az én gyermekkori nyaraimat idézted volna a nagyszüleimnél. Olyan benyomások, amiket soha nem felejt el az ember. A tárgyaktól kezdve a hangulatig, illatokig, minden beivódik.
      Már gondolkodtam ezen... a mi gyerekeink vajon hogy élik ezt meg, mert az értékmentés és a modernség kettősében élnek, és a szép tárgyak nagyrészt nem családi örökségek, hanem a szemük láttára gyűltek...de azért úgy összességében kerül emlék a batyujukba, remélem...

      Törlés
  6. Na, most végleg lebuktál! Tuti hatholdas birtokotok van, és nem csak egy mini-kert! Egyébként hogy férne el rajta még egy csodás kerti lak is, terasszal????!
    :))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  7. mint nem adnék most itt pár óráért ...
    csodaszép, hangulatos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bekuckóznék melléd....

      Törlés
    2. A facebookon már kiadtam. :) Egy napra két napi gyomlálásért. :))

      Törlés
    3. Hmmmm....alkuképes?
      Mondjuk, fordítva esetleg? :))

      Törlés