2015. április 4., szombat

Használt tárgyak között / Second Hand Items

Íme az utolsó húsvéti cikk, amit a Vidéki Álmok Magazinba készítettem.
A tavalyi ünnepi asztalunk készletét hoztam kedvcsinálóképpen. Minden kedves olvasómnak, barátomnak boldog, sok örömmel teli húsvétot kívánok! Szeretettel, Modeszta


Manapság nagy divatját éli a szép, használt tárgyak között való keresgélés.
Egyre többen vannak, akik hasznos, szép és különleges holmikért szívesen felkeresik a használtcikkes és bolhapiacokat, böngészik az internetes lehetőségeket. Ehhez az interneten és a megfelelő magazinokból is rengeteg inspirációt találunk.
És aki tudja, mit szeretne, nyitott szemmel jár, az bizony értékes, bájos tárgyakra lelhet ilyen helyeken.



Akinek a régi kincsek közötti kalandozás bele illik a lakberendezési elképzeléseibe, és megfelelő érzéke van ahhoz, hogy mit, mivel és hogyan illesszen be az otthonába, nos, azok biztosan örömüket lelik az ilyen, sokszor magányosan kallódó tárgyak párosításában, használatában.
A húsvéti időszak egyébként is nosztalgikus érzéseket kelt bennünk. Ki ne emlékezne gyerekkorából a családi emlékek között felbukkanó régi képeslapokra, a nagyszülők porcelántárgyaira. Ilyenkor megnyíltak a titkos szekrények régi idők illatával telt fiókjai, jácint és nárcisz nyílt a nagypapa kertjében, friss kenyérillattal, sonka és főtt tojás gőzével telt meg a levegő.


Ünnepkor mindig vágyjuk a régi idők meghitt hangulatait.
Olyan jó ez. Kicsinosítani az otthont, sütni, főzni, teríteni, mesélni a gyerekeknek. Felidézni, újat teremteni, továbbadni.



Íme egy ötlet egy olyan húsvéti asztallal, aminek terítékén minden porcelán tárgy, de még a nagy süteményes doboz is különböző kincslelő helyekről került hozzánk. Egyesével szedegettem össze őket. Egyiket-másikat nagyon mostoha körülmények között találtam. Vagy másod-, harmadkézből az interneten. Most újra tiszták, szépek, és megbecsült helyük lett nálunk. 
Keresgéljetek bátran, mindenkire vár egy tárgy valahol!



4 megjegyzés:

  1. Mennyi kincs!!! Nagyon hangulatos a teríték, minden darabja különleges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Az idei más lesz. De szintén kincsekkel.:)

      Törlés
  2. Gyönyörű! :) Ilyen tyúkos sütőtálam nekem is van. 8. osztályos ballagásomra kaptam a nagynénémtől, majdnem 20 éve... Használom a mai napig. :)

    VálaszTörlés