2014. december 29., hétfő

Amikor megáll az idő / When time stands still



Az általam kedvelt és nézegetett blogok némelyikén már látható a változás. 
Vége az ünnepeknek, mindent beleadtunk, jó két hónapja készülődtünk, meleg fények, meghittség, karácsonyi színek kísértek bennünket. Meg tudom érteni azt is, hogy vannak, akiknek megkönnyebbülést jelent, hogy vége...és nagy erőkkel robognak a tavasz felé, új fényekre, virágokra, pasztell színekre vágyva. 
Én is így szoktam érezni januárban, mikor elpakoljuk a karácsonyfát, és vele a hangulatot is. 
De most még nem. A téli szünet talán az egyetlen, mikor teljes kikapcsolódásban kuckózunk itthon.
Mi szeretjük, ha hosszú a karácsony. 







22 megjegyzés:

  1. Ilyenkor még én sem tudom "elengedni" a karácsonyt. Nálunk tegnap léptek le a vendégek, de nem találom a helyem..olyan hiányérzetem van. Bírtam a mindennapos sürgés-forgást, terítést, sütés-főzést, közös játékot. Szeretem az adventi időszakot, még akkor is ha kicsit fárasztó. (bár én szúrtam el, hogy a végére maradtam sok sok teendővel) de még én sem tudok a tavaszra koncentrálni, meg nem is akarok mert messze van, most kezdődik igazán a tél. Kucorogjunk bent a jó melegben, és simogassuk a lelkünket még egy kicsit a karácsonnyal! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyeee?
      Még kenyérért sem mentünk le. :))
      De akkor holnap nálatok ebédelünk, hogy mindenkinek jó legyen! :DD

      Törlés
    2. Van még két külön háztartásból származó töltött káposztám.... jó lesz? :D
      Ma már nekünk is ki kell merészkedni a boltba, mert nincs itthon gyerekpezsgőőőő, de jelenleg -8,8fok van odakint. Brrrrrr

      Törlés
  2. Még mi is minden ébredéskor rácsodálkozunk a karácsonyfára, még ide-oda rakosgatom a díszeket, apróságokat, és bár nagyokat sétálunk, játszunk a hóban, mégis mindannyiunkat leginkább a nappali, a kandalló, a karácsonyfa közelsége vonz.
    Apának sajnos már dolgoznia kell, de mi lányok még élvezzük a lelassult napokat, társasozunk, gyöngyöt fűzünk, minden nap megnézzük a Jégvarázst, forró csokizunk...
    Ebédelni lehet jönni hozzánk is, de kávéra, teára, forró csokira is szívesen látunk Benneteket, van még isteni diós csokitortánk, zserbónk, és kedvenc narancsos Plätzchenemből is sikerült eldugnom egy adagot. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) Holnap megint sütünk-főzünk, szóval elleszünk! De ha közelebb lennél, kunyiznék a dugi készleteidből! :D

      Törlés
  3. Ezen minden évben bosszankodok..olyan hosszú a várakozás, készülődés..utána ha hagynánk valóban elillanna felettünk a karácsony..de mi sem hagyjuk :) Valóban olyan mintha megállna az idő és jól van ez így :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól, bizony! :)) Rajtunk múlik milyen és meddig tart!

      Törlés
  4. Pont azon gondolkodtam, hogy téliesre díszítsem-e már a házat a karácsonyi helyett vagy még kicsit csináljak úgy, mint ha még mindig karácsony lenne? De a férjem már dolgozik, egyedül vagyok a gyerekekkel. Így már nem olyan. :(
    Á, az ünnep végén én mindig letargiába esek, mert olyan gyorsan vége!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így nehezebb neked...az én férjem itthon van, ez nagyon-nagyon jó!

      Törlés
  5. nekem nagyon lehangoló volt karácsony másnapján kidobott fenyőfát látni... :(

    VálaszTörlés
  6. Én is még Karácsony fényében élek,olyan jó. De szerencsém is van,mert olyan sokat dolgoztam decemberben,hogy még itthon lehetek! És ez CSODÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És a férjem is itthon van,a gyerekeink,unokáink meg jönnek,mennek, ma mi mentünk rokonokhoz. OLYAN JÓÓÓÓÓ!

    VálaszTörlés
  7. Most talaltam a blogodra es egyszuszra el is olvastam! Nagyon jo hogy a mai vilagban vannak ilyen emberek mint Te! A lelkemnek nagyon jot tett!Gyonyoruek a diszeid, a kerted , az otthonod!Koszonom az elmenyt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm nagyon, hogy írtál, sokat jelent nekem! Köszönöm!
      Gyere máskor is, örülök neked! :)

      Törlés
  8. Én még csak ezután fogok mézeskalácsot sütni, és fenyőt állítani. Na csak olyan tűzőhabosat , de fenyő formájú lesz. Az idén mindent megcsináltak helyettem , most jött el az én időm. És ha még egy kis hó is esne.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly nálunk nem volt hó. Normális mennyiségben és minőségben én is vágyom rá! :))

      Törlés
  9. Nálunk is még javában világítanak a karácsonyi fények, gyertyák és sütemények is illatoznak a lakásban. Nálunk is itthon van az egész család és ez olyan JÓ!

    VálaszTörlés
  10. Lassan összeér az órád mutatója....
    Kívánok Nektek nagyon boldog új évet, sok-sok örömmel, szépséges pillanatokkal, jókedvvel, egészséggel...
    Szeretettel gondolok Rátok: Palkó :)

    VálaszTörlés