2014. október 4., szombat

A skót és a piknik újra / The Scottish and the Picnic again

Ha már kuckózós hangulatban vagyunk, vagy talán mert nem nagyon tudunk kimozdulni a betegségek miatt, nosztalgiázzunk egy kicsit. Így piknikeztünk a kertben egy évvel ezelőtt. A kedvenc takaróink itt is szerepelnek. :)

***
Once we are in a cozy mood, or perhaps because we can't go out too much due to sickness, let's have some nostalgia. We had a picnic in the garden a year ago. Our favourite plaids are starring here as well. :)


Gyönyörű őszi napok, egy jó tea a kicsi tavunk mellett. Néhány csendes perc, kellemes gondolatok.
Ha valaki megkérdezné tőlem, hová utaznék szívesen nyár közepén, vagy karácsonykor, vagy akár most rögtön, azt mondanám: Skóciába. (Hogy messze van? Na jó, akkor Angliába....:))

***
Wonderful autumn days, a nice tea next to our pond. A few silent minutes, pleasant memories.
If somebody asked where I would like to travel in mid summer or at Christmas or right now I'd say: to Scotland. (Too far? OK, then to England...:))


Nade maradjunk, ahol mindig, ha valaki azt kérdezné, hogy mi a kedvenc tárgyam az otthonunkban, akkor a két skót kockás gyapjúpléd lenne a válasz.
Egész évben díszítik a lakást, de ilyenkor, mikor az ember már kuckósabb hangulatban van, gyakran vándorolnak kanapéból a nagy ágyra, nappaliból az étkező foteleibe, vagy ahogy most is, ki a stégre.

***
Well, let's stay where always, if you asked what my pet subject in our home is, my answer would be the two Scottish blankets.
They ornate our home all year long but this time around when one is in cosy mood they often wander from the couch to the big bed, from the living room into the armchairs of the dining room or like here to the pond platform.


Több, mint 15 éve őrizgetem már őket, két majdnem egyforma darab, egy a férjemnek, egy nekem, kicsi színeltéréssel.
Skóciában minden klánnak megvan a maga mintája és színei, megszámlálhatatlan változatban. A jelentőségük nagyobb, mint gondolnánk.
A mieinket egy valódi "Gyapjú malomban" vettük, mikor keresztül-kasul bejártuk Skóciát egyszer…bevallom az ára igen fájdalmas volt akkor, közös életünk kezdetén. De ezek örök darabok, a szépségüket, melegségüket átszövik az emlékek.

***
I have kept them for more than 15 years now, two almost identical pieces, one for my husband, one for me, with a little difference in colour.
In Scotland all clans have their own pattern and colours in a vague variety. Their importance is bigger than we think.
We bought ours in a real Wool Mill when we travelled through Scotland from one end to the other...I admit the price was very painful at that time, the beginning of our life together. But these are eternal, their beauty and warmth is woven with memories.


 Azt hiszem egyszer még biztosan visszamegyünk és megmutatjuk Skóciát a gyerekeknek.
Addig is vár még minket néhány uzsonna a stégen.

***
I believe one time we will go back to Scotland and show it to our kids.
Until then we will spend a few tea at the pond.








A házi fokhagymás buci receptje ITT.

***
Recipe of the home-made garlic roll is HERE.




5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a porcelánod is! Legutóbb a fonyódi bolhapiacon láttam ilyen barnát. Csak a férjem visszatartott, hogy ne álljak neki ezt is megvenni és gyűjteni. :)
    Amúgy a fonyódi bolhapiacot érdemes lenne megnézned egyszer. Nyáron elég színvonalas, rengeteg kinccsel. :)
    És ha még nem voltál, akkor a kiskundorozsmai és a mórahalmi is nagyon jó, az előbbi hatalmas nagy. Bár tudom, egyik sincs túl közel Hozzátok. Az utóbbi kettő hozzánk sincs közel, de évente 1x eljutok szerencsére. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, jegyeztem!
    El sem hinnéd...úgyhogy elmesélem. :)) Ezt a készletet cserkész bolhapiacon vettük Ausztriában, ami minden piacok piaca. Nagyon szép dolgok vannak, a létező összes kategóriában, amit csak beadnak az emberek jótékony céllal a cserkészeknek. Ők aztán évente, fél évente nagy vásárt hirdetnek és olcsón kiszórják az árut. Ez a készlet angol, hibátlan, hat személyes, kis kiöntővel,cukortartóval, egy teás és egy kávés kannával 8 Euro volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondod? ! Vétek lett volna otthagyni! Kávés kanna nélkül /teás van hozzá/ vettem a rózsaszínű angol készletemet 9ezer forintért. :(

      Törlés
  3. Csodásak a fotók, így újranézve is! :) Olyan jó némelyikre ráismerni... élvezem az emlékezős posztjaidat is! :)
    Skócia... csak regényekből ismerem...
    Gyógyuljatok meg mielőbb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm! Én elvagyok itt a hangulataimmal, aztán, hogy érdekel-e valakit...:))))

      Törlés