2014. szeptember 17., szerda

Árokugrás ovi után / Ditch jumping after kindergarden


Őszi hangulatjelentés: kincseket hoztunk a határból. Néha elcsavargunk ovi után gyűjtögetni. Ilyenkor, mikor gyönyörű őszi idő van, nagyon szeretjük ezt, eldugott helyeken szedegetünk, csendben, csak az apró állatok motoznak. Albi ma úgy jött ki az oviból, hogy tele volt a sapkája gesztenyével, ehhez gyűjtöttünk még ezt-azt és feldíszítettük a konyhaasztalt a teraszon. Az én kocsimban egész évben van metszőolló.:) Volt árokugrás, fűben gázolás, hajolgatás, diórázás és kukoricalopás. Két cső. Albi volt az őr, nagyon be volt tojva, de ma sem jöttek rendőrök a földeken :)))

***
Autumn mood report: we've brought treasure from the fields. Sometimes we bum around after kindegarden to collect something. When the autumn weather is wonderful, we like picking at hidden places, in silence, only tiny animals make some noise. Albi came out from kindergarden today with his cap full of chestnut. We collected some other stuff to complement and we decorated the kitchen table on the terrace. I carry pruning shears in my car all the time. :) So there was ditch jumping, wading through grass, leaning, shaking walnut and stealing corn. Two ears. Albi was watching, he was scared but even today there were no policemen on the fields either. :)))









15 megjegyzés:

  1. Már vártam egy jó kis lélekmelengető bejegyzést Tőled. :) Nagyon jó hangulatú képek! Ennél már csak a gyűjtögetés lehetett jobb hangulatú. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó ez...megyünk még, csak legyen jó idő.
      Lélekmelengető? De jó, ha így gondolod...örülök! :)

      Törlés
  2. Nagyon szép a csokor! Bicska, nálunk is van pont ezért mindig a kocsiba, de egy paragéppel nem lehet gyűjtögetni akármit. Tavaly október elején a szőlősök közt kocsikáztunk, találtunk egy tökföldet. Igaz már rég felszedték a tököket, de azért még lehetett találni a földön méreten aluliakat, ami nekem pont jól jött... nah annál is volt "jajjajj" az uramnak, pedig az már senkinek sem kellett.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a csokor!
    Jó így egy kicsit barangolni egy ovis nap után...őszi kincseket keresve... Szerintem egy-két cső még megengedett :o)) Saját használatra mindenképp :o)))

    VálaszTörlés
  4. Szuper kis délután. Míg otthon voltunk, ilyenkor a barátnőkkel jártunk kincsek után az erdőt, és tele kosárral jöttünk haza. Amikor a cserszömörce már piroslott akkor volt az igazi kánaán. Hatalmas csokrokat szedtünk, utána meg teáztunk valamelyikünknél.Hiába járjunk most szép helyeken , mégis úgy érzem, hogy ezek csak magányos barangolások a fényképezőgéppel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a régi itthoni emlékek...egyszer meg majd azok lesznek nagyon fontos emlékek, amiket most gyűjt a fényképezőgéped. Szép, de biztos nehéz is...kettős...

      Törlés
  5. Nagyon szépek! Megkérdezhetem, hogy milyen géppel fotózol? "Pár év múlva szeretnék én is eljutni ide" jeligére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nikon D3100
      A jó gépek közül mondhatjuk az egyik legegyszerűbb. De ha az előző zsebgépünkhöz hasonlítom, akkor itt kezdődik a fényképezés.
      És köszönöm...hála a gépnek és a minimális időmnek, amit erre tudok fordítani, én soha nem nyúlok bele a fotóimba. Csak kiválogatom az élesekből, ami tetszik. :))

      Törlés
    2. Köszönöm a választ - a módszered is tetszik :-) minek a sok órányi trükközés, ha egyből is lehet jó képeket készíteni?

      Törlés
    3. :)))ennyi.
      Kell fény és, hogy letámaszd a könyököd a kattintáshoz :))))

      Törlés
  6. Gyönyörű képek! Ezek szerint nálatok is volt egy délután, hogy nem esett az eső! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában egész jó idő van.
      Kint.
      De az étkezőbe nem engedem be Lizit, mert belehasal a tócsába a padlószőnyegen . :(

      Törlés
  7. :))))
    Köszönöm ezeket a gyönyörű fotókat!!!

    VálaszTörlés