2014. augusztus 14., csütörtök

Vintage terítőnehezékek / Vintage table cloth weights

Aki rendszeresen bekukkant a mi kis világunkba, tudja, mennyire szeretem a porcelánokat és mennyire szeretek teríteni. Ünnepekkor és hétköznapokon, az étkezőnkben és a kertben is, ahol nagyon hasznosak a különböző terítőnehezékek. Van már néhány készletem, de úgy látom, nehezékből semennyi nem elég. A különböző stílusú terítékek mellé többféle nehezéket használok. A minap Minamole oldalán látott képek inspiráltak arra, hogy végre elkészítsek egy vintage készletet.

***
Those who check out our little world regularly may know how much I like porcelain and to cover a table. For celebrations or on weekdays, in the dining room or in the garden; where table cloth weights are useful. I already have some sets but it seems you can never have enough weights. For different style cloths I use various weights. The pictures I found on Minamole's pade the other day inspired me to create a vintage set.


Régimódi csipeszem nincs itthon, de úgy gondoltam megteszi ez a kis fehér a gazdaboltból. :)

***
I don't have old clips at home, so I thought this little white one from the farmer's shop would do. :)







A kés kapott egy kis kötözést a biztonság kedvéért, amíg kicsik a gyerekek. A villa végére kis fagyöngyöket szorítok majd használatkor. De természetesen ezek nem a gyerekek kezébe valók.

***
The knife got a bandage for the sake of safety as long as the kids are small. I'll squeeze wood pearls on the fork when in use as well. Of course these are not intended for children to touch.



 Ez a készlet most hat darabos, egy nagy terítőhöz. Úgy gondoltam, nem a fiókban fogom tartani, hanem beleaggatom egy ilyen keretbe a falon, amikor használaton kívül vannak. A képhez minden hozzávalót a bolhapiacon szereztem be. :)

***
This set consists of six pieces suitable for a large table cloth. I think I'll keep it not in a drawer but rather I'll hang them into a frame on the wall when not in use. All parts of the pictures are from flea markets. :)



8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Úgy szeretem ezeket! Így legalább nem csak nézegetem, hasznosak is lesznek. :)

      Törlés
  2. Külön-külön is ♥ de együtt valami CSÚCS!!!

    VálaszTörlés
  3. Eszméletlen jók lettek!!!!!!!!!!!! Mind a terítőhöz,mind a képkeretben.csúcs!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Jöhetnek az őszi szelek! :))

      Törlés
  4. Hogy Te miket ki nem találsz! Nagyon szeretem az ötleteidet, a fényképeidet! :)

    VálaszTörlés