2014. február 17., hétfő

Bolhapiac - Bakancsos utca / Flea market - Bakancsos Street

 Budapest egyik legjobb kincslelő helye a Bakancsos utcai piac a 17. kerületben. Íme néhány dolog, amit onnan hoztam haza.

***
One of the best treasure finding places of Budapest is the market in Bakacsos Street in the 17th district. Here are some things that I brought home from there.


A képkeretek felújítás előtt. Az egyikben egy régi fotó is volt. 
A kis gomb fogantyúkat egy készülő kerti szerszámos szekrényben fogom felhasználni.

***
Frames before renewal. One of them had even an old photograph in it.
I will use the little botton handles for a gardening tool cabinet that is being made.



Kisebb babakonyha méretű zománc edényeket is találtam a konyhai apróságok mellett.

***
I found dollhouse sized enamel pots besides other kitchen small stuff.


A kisméretű szék szintén majd a kislányom babaszobájába kerül. Egy ötven éves mini gyúródeszka, amiből valamilyen dísz lesz, és egy hajó, amit egyszer valaki elkezdett kifaragni, de félbemaradt. Majd együtt fogjuk befejezni a kisfiammal.

***
The tiny chair will also be in my daugther's dollroom. A fifty-year old little breadboard that will become a decoration, and a boat that had been carved by someone but never finished. I will do it with my son.


Bolhapiacon csak szép, jó állapotú könyveket veszek. Ezek is velünk jöttek most Albinak.

***
At the flea market I only buy books in good shape. These came with us for Albi.


Alíznak pedig egy szép Kahla porcelán mese-tányér, aminek nagyon örülök. Remélem, szeretni fogja, ha nem, jó lesz nekem :)

***
And for Aliz a beautiful Kahla porcelain tale-plate that I'm very happy with. I hope she will like it, if not, I will take it :)


A kis szekrény szintén felújításra vár. Jó nehéz, a hátlapja is fa, de szép, tiszta. Polcos, akasztós.

***
The little cupboard is waiting for renewal as well. It's very heavy, even the back is made of wood, and it's nice and clean. It has a shelf and a hanger rod.


És egy porcelán baba, amit ketten is meg akartak venni tőlem, miután beült a kosaramba a piacon :)) Ez is fellelt állapotban van még, de majd rendbe teszem. Fiú babákat ritkán találni, ezért is örültem neki, bár kicsit sápadt ahhoz képest, hogy matróz. :)

***
And a ceramic doll that two people wanted to buy from my basket after I bought it :)) It is also in a shape as found but I will shape it up. Boy dolls are hard to find that's why I was happy though it's a little bit pale for a sailor :)


 Még egy szép könyv. Természetesen nem eredeti kiadás, de így sem egy fiatal darab.
Jó kézbe venni, sokszor olvassuk.

***
Another beautiful book. Of course not the original edition but even so not a recent one.
It's good to take it into the hands, we read it frequently.



8 megjegyzés:

  1. Kincsek! - és jó kezekbe kerültek! - annyira várom, amikor majd mutatod, hogy "ilyen lett..." :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép kincseket találtál! Nagyon jó lehet megtalálni az ilyen szépségeket. Én is nagyon kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az átalakítás után. A gyerekek is biztosan örülnek a szép könyveknek, dolgoknak. Milyen jó, hogy már ilyen kis korukban így megtanulják az értékeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kinga! Igen, jó az a "na, ilyen pont jó lenne nekem!" érzés. :))
      Albert nagy piacos és nagyon büszke vagyok rá, hogy észreveszi a szép, finom dolgokat. A könyveket imádja, anélkül sosem jönne haza. :)

      Törlés
  3. Tényleg kincseket találtál!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenkor úgy belecsapnék a rendbetételükbe, hogy igazán az otthonunk részévé váljanak. De néha lassan megy. Addig várnak.

      Törlés
  4. Névtelen20/2/14 09:33

    Igen a bolhapiaci kincsek mikor megérkeznek egy otthonba,először nem találják a helyüket,különbenis az új tulajdonos először szeret bennük úgy együtt gyönyörködni.
    A kistányér tetszik most a legjobban.Apropo,Anyu volt kint szombaton a Pecsánál és minden bűn drága volt,alkudni sem lehetett,magyarán irreálisak egy bolhapiachoz képest az árak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában már a helyszínen tudom, minek hol lesz helye itthon, kivéve a "csak jó lesz valamire, de nem tudom itt hagyni ". dolgokat :))
      A Pecsánál az illegális kirakodás volt jó, de azt most már végleg betiltották. A hivatalos bolhapiac kicsit ráált a külföldiekre is. Egy-egy dologban jó csak, állandó árusoknál, célzottan. pl a könyves új könyvekkel, a Legos, az újságos...

      Törlés