2013. december 17., kedd

A bordó karácsonyi szövet / Red Christmas fabricMinden karácsonyra készítek itthon újdonságokat, az idén nagyon szerettem volna ehhez valamilyen bordó szövetet. Boltban nem találtam olyat, amilyenre gondoltam, de a vaterán igen. Kétfélét is, egy sima bordót és egy ugyanilyet kék kockás mintával. Teljesen új, mindkettőből 3 métert árult a hölgy. Pont rám várt :)

***
At every Christmas I create new things, and this year I wanted to use some red fabric. I couldn't find any in shops that I imagined but on the online market. And even two different types, a plain dark red and a similar one but with blue lines. Brand new, 3 meters for sale from both. Waiting exactly for me :)


Először is ilyen óriás szaloncukrokat készítettem belőle. Belül papír guriga van, így nincs nagy súlya karácsonyfadíszként sem. Kartonpapírt és csomagolópapírból kivágott mintákat használtam hozzá.

***
First of all I made giant Christmas candies from it. Inside paper roll thus low weight so can be used as tree ornament. I used cardboard and figures cut from a gift wrap.
Készült még belőle tartó a gyapjú takarókhoz is. A bőr nadrágszíjat turiban vettem kifejezetten erre a célra. Két egyformát is találtam belőle.

***
I also made a cover for the wool plaids. I bought the leader belt in a second hand shop for this purpose. I found two identicals.


 És karácsonyi kutya párna :) Ebből készítek még kockásat is.

***
And Chrismas dog cushion :) I'll make the same from the checkered material.Néhány fahasáb is kapott szövet kabátot karácsonyra :)
Igen, tudom, nálunk már áll a fa decemberben...

***
The logs also got a fabric coat for Christmas :)
Yes, I know, we have the tree standing already in December...


Egy régi ajtótámasz. A félelmetes vaskutyánk :)

***
An old door stopper. Our frightening iron dog :)


És készült még asztalterítő is az étkezőbe. 
Még maradt az anyagokból, van még néhány tervem, meglátjuk, lesz-e rá idő karácsonyig...

***
And I also made a table cloth.
There is some leftover from the fabrics and I have other plans, we'll see if I find the time before Christmas...10 megjegyzés:

 1. Igazi csodavilágot teremtettél, csodálom a kifogyhatatlan kreativitásod! Kellemes ünnepeket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hogy benéztél, nagyon köszönöm! Örülök neked! Boldog karácsonyt!

   Törlés
 2. Harmónikus,rendezett szép minden mint mindig.Kincseket sok helyen lehet találni a lényeg,hogy olyan ember találja -aki mint Te is-megtalálja a helyét,funkcióját és beépítse a saját környezetébe.Te ezt tudod!Szeretettel gratulálok a harmóniáért,minden tárgyhoz amit készítettél!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez nehéz, hogy ne legyen zsúfolt az otthonunk, ha mindent kiteszek és használok, ami tetszik. Segít a megoldásban, hogy évszakonként, ünnepenként cserélődnek a tárgyak nálunk. Ami épp nem aktuális, az dobozokban van.
   Örömmel olvastam, amit írtál, köszönet érte!

   Törlés
 3. Gyönyörű nálatok! Öröm nézni, hogyan teszed nagyon széppé ezt az időszakot (is) az otthonotokban! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Örömmel is csinálom! :) Külön öröm, ha másnak is jó kicsit benézni hozzánk.

   Törlés
 4. Behozom a fém Bodrinkat a házba!!!! :-D hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!! :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :DD Az ember mindig tanul valamit :))

   Törlés
 5. Mindig gond, hogy hol tartsam az éppen nem használt gyapjú- és egyéb takarókat. És lám, itt a megoldás. Hol máshol? :-) Már csak bőrszíjak kellenek, de szerintem ehhez elég lesz Anyukámnál turizni kicsit. ;-)

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés