2013. április 7., vasárnap

Nyers céklasaláta / Raw beetroot salad

Volt még itthon maradék sonka és diós kenyér, amit az osztrák parasztudvarból hoztunk, ahol megszálltunk húsvétkor. Valami friss, ropogós kísérőre vágytam, ami illik hozzá, és kivételesen nem torma.

***
We had some leftover ham and walnut bread we brought from the Austrian farmhouse where we stayed at Easter. I wanted a fresh, crispy side dish that goes with it and not horse radish this time.


Ez a saláta vitamindús, nagyon egyszerű és rendkívül finom.
Két céklát, két almát, két fej lila hagymát lereszelünk, vagy gépben összeaprítunk.
Ebbe kerül két evőkanál friss citromlé és két nagy evőkanál méz. 
Ennyi. Próbáljátok ki, megéri!

***
This salad is full of vitamins, very simple and extremely tasty.
Grate or machine mill two beetroots, two apples, two purple onions.
Add two tablespoon of fresh lemon juice and two large tablespoon honey.
That's it. Try it, it's worth it!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése